Гангстерските филми винаги са заемали високи позиции в класациите на всеки самопровъзгласил се киноман. Ако семейните драми на фамилия Корлеоне, някои от многото мафиотски премеждия на Скорсезе или Де Палма или чисто и просто всеки втори филм с участието на Ал Пачино или Робърт Де Ниро не са ви в поне топ 5 най-добри филма то как смеете изобщо да се наричате любители на седмото изкуство. Мафията определено обаче си остава неизчерпателна тема, която продължава да вълнува и днешните филммейкъри и макар че в последните години е имало попадения като „Ирландецът“ на Скорсезе и някои не дотолкова запомнящи се опити като „Гангстерски отряд“ смело можем да твърдим, че засега никой съвременен „мафиотски“ филм не е успял да върне жанра отново в играта. Това обаче може да е на път да се промени с излизането на режисьорския дебют на носителя на „Оскар“ Греъм МурThe Outfit”.

Филмът разказва за Ленърд, талантлив британски шивач, който след трагични обстоятелства е принуден да премести занаята си от Лондон в Чикаго, където отваря малък магазин в скромен квартал. Скоро обаче осъзнава, че единствените клиенти, които могат да си позволят ценните му услуги са семейство изпечени мафиоти. Отношенията помежду им вървят гладко докато една съдбоносна вечер куфарче и тумба от гангстери по петите му ще подложат Ленърд и сътрудничката му на немислимо изпитание, от което ще зависи живота им. В главната роля на шивача ще влезе не кой да е, а майсторът на британската школа и носител на „Оскар“ Марк Райлънс, който несъмнено ще ни представи поредното си брилянтно превъплъщение.

Тук може да видите пълния трейлър на „The Outfit“:

Трейлърът изглежда също толкова „изтупан“ колкото и героите в него. И от малкото показани кадри струи елегантност и изтънченост, характерни за качествените британски продукции. Въпреки тематиката и явното високо качество „The Outfit” изобщо не дава вид на претенциозна продукция. Интересен детайл е, че прилича на филмите тип пиеси, които се развиват през цялото време в едно и също помещение. Имайки предвид, че историята на филма най-вероятно е в продължение на една единствена вечер няма да се учудим, ако цялото действие се развива само в шивашкото ателие.

Несъмнено „The Outfit” има нужните предпоставки за увлекателен трилър, но само времето ще покаже дали наистина притежава качествата да застане редом с големите класики в жанра.

as4220211125 as220211125 asp220211125

На режисьорския стол застава Греъм Мур, който през 2015 спечели „Оскар“ за адаптиран сценарий за блестящата си работа по „Игра на кодове“. Към Райлънс в актьорския състав се присъединяват още Зоуи Дойч („Before I fall”), която в последно време избира все по-интересни проекти, силно подценяваният Дилън О’Брайън („Лабиринтът: Невъзможно бягство“), набиращият популярност Джони Флин („Stardust“) и сър Саймън Ръсел Бейл.

Премиерата на „The Outfit” е на 25 февруари 2022 в кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments