Няма начин в деня на Disney+ в мрежата да не изскочи нещо предизвикателно от новите проекти на супер-гиганта – и заедно със стрийминг-премиери на летни приключения, в очакване на нов сезон на „The Mandalorian“, с мисъл за „дълго чакалите фенове“ и за възраждане на едно познато противоборство се появява… Юън Макгрегър. Той е все така свеж и пълен с енергия, както преди 16 години, когато последно го видяхме в ролята на Оби-Уан Кеноби в „Отмъщението на ситите“. И е готов да кръстоса светлинни мечове с Хейдън Кристенсен в ролята на Анакин Стайуокър (познат още като Дарт Вейдър) в сериала „Obi-Wan Kenobi“.

Скептицизъм винаги ще има – откакто Disney и Катлийн Кенеди разрушиха света на „Star Wars“, изграждан в продължения на десетилетия от Джордж Лукас. Но подозираме, че както публиката прие с отворени обятия „The Mandalorian“, така ще очакват с нетърпение и всички предизвикателства, които бъдат поставени по пътя на прочутия джедай. Пък и Макгрегър продължава да е особено харизматичен, така че прогнозираме добър рейтинг (поне в началото) на „Obi-Wan Kenobi“.

Напомняме, че събитията в него се развиват 10 години след „Star Wars: Епизод III – Отмъщението на ситите“, в чиито край Оби-Уан направи нужното да скрие от своя бивш падуан Анакин новородените близнаци Люк и Леа. Част от ролите в сериала са разпределени между Джоел Еджъртън, Бони Пайси, Моузес Инграм, Кумейл Нанджиани, Индира Варма, Рупърт Френд, О’Шей Джаксън джуниър, Сун Кан, Мая Ерксайн, Симоне Кезел и един от режисьорите на „Uncut Gems“ Бени Сафди. Еджъртън и Пайси са отново младите чичо Оуен и леля Беру, на чиито грижи Оби-Уан поверява малкия Скайуокър.

Дебора Чоу носи на плещите си режисьорските отговорности – предстои да наблюдаваме зорко развитието на сериала под нейно „ръководство“, доколкото ѝ е била дадена свобода да приложи творчески подход към материала, написан от Джоби Харълд. Изпълнителни продуценти са Юън Макгрегър, Дебора Чоу, Катлийн Кенеди, Мишел Реджван и Джоби Харълд.

Премиерата на „Obi-Wan Kenobi“ се очаква през 2022 година, но все още не е ясно точно кога. И въпреки всичко ще ни е любопитно да видим какво са сътворили – най-малкото заради Юън Макгрегър!

obi-wan-kenobi-concept-art-03 obi-wan-kenobi-concept-art-04 obi-wan-kenobi-concept-art-02 obi-wan-kenobi-concept-art-01 Screen-Shot-2021-11-12-at-112217-AM-1 Screen-Shot-2021-11-12-at-112237-AM Screen-Shot-2021-11-12-at-112248-AM

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. M…Да, от Дисни + единствено този и „Moon Knight“ са сериалите, които евентуално ще гледам! Но се плаша в каква политкоректна помия могат да ги превърнат!