Преди броени дни минаха премиерите на най-новия му филм „Домът на Gucci“ („House of Gucci“) в Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис, и Ридли Скот вече действа по следващ свой проект. Споделено беше, че „Блейд Рънър“ ще се превърне в игрална поредица – и Скот потвърди, че по тази идея се работи, като сценарият на пилотния епизод е написан, а е много вероятно да очакваме десет епизода, всеки с продължителност от един час.

Нашият „операционен“ екип обожава култовата класика, в която се превърна филмът на Скот от 1982 година – епохалното творение тук доказва преклонението ни. Създаденият от Дени Вилньов през 2017 „Блейд Рънър 2049“ също попада след любимите ни продължения, издържани абсолютно перфектно в духа на оригинала, а буквално преди дни в мрежата дебютира и аниме-поредицата „Blade Runner: Black Lotus“, продуцирана от Adult Swim, чието действие се развива 17 години преди 2049… В момента сме общо взето на тръни кой ще бъде ангажиран в игралната поредица на неуморния Ридли Скот – и като актьорски екип, и като сценарно-режисьорски „конструктори“ на историята.

Междувременно стана ясно, че и пилотният епизод на телевизионното продължение на „Пришълецът“ вече е готов, като цялата история се очаква да бъде с продължителност между 8 и 10 часа. Напомняме, че Ноа Хоули е шоурънър на тази авантюра, като той е потвърдил пред Vanity Fair, че действието на този „спин-оф“ ще се развива на Земята – и няма да бъде в ограничено пространство…

На този етап няма обявени премиерни дати за двете телевизионни поредици. На Ридли Скот му предстои „преход“ от света на модата и Гучи към ерата на Наполеон, тъй като снимките на биографичния проект „Kitbag“, посветен на френския император, трябва да стартират през януари 2022 година. Завиждаме благородно за творческата енергия и сили на легендарния британски режисьор, който точно след седмица ще навърши 84 години!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. А знае ли се кой ще ги режисира. Според мен „Блейд Рънър“ ще бъде по-качествения сериал. Но съм чул, че Ноа Хоули е добър разказвач и има шансове да направят нещо добро 🙂