По утъпканата пътека за привличане на нови зрители с нови версии на превърнали си в класика (по-)стари филми продължават да се включват нови пътешественици. Преди дни Variety съобщи, че Paramount+ имат желание да направят нов опит за ТВ версия на „Фатално привличане“ („Fatal Attraction“), като се коментира идеята сюжетът да бъде разгърнат в поредица и главната роля да бъде поверена на Лизи Каплан.

Обяснено е, че прочутият еротичен трилър ще „оживее“ отново, като акцентите ще бъдат насочени към съвременните трактовки на проблемите, с които се сблъскват героите – като принудителния контрол, психичните болести, силни, авторитарни жени. Който не помни как Глен Клоуз бе обсебена от мания по един семеен мъж (Майкъл Дъглас) след „забивка“ за една нощ в оригиналния филм от 1987 година, режисиран от Ейдриън Лайн – най-добре е да го потърси и да му хвърли един поглед, неслучайно киноакадемията го „декорира“ с шест номинации за „Оскар“.

В екипа на новата поредица „Фатално привличане“ шоурънър и сценарист е Александра Кънингам („Desperate Housewives“, „Bates Motel“, „Dirty John“); неин съавтор и изпълнителен продуцент ще бъде Кевин Дж. Хайнс. Известно притеснение навяват думите на президентката на отдел „Поредици по оригинални сценарии“ в Paramount+ Никол Клемънс, която подчертава „изключително категоричната и нюансирана гледна точка“ (според нас двете определения образуват твърдение-оксиморон), предложена от Кънингам – следващата експлозивна глава от познатата история ще бъде поднесена пред новите поколения не „само от мъжката гледна точка“, с „балансиран поглед към сложната същност на човешката душа“.

Може би, преведено на разбираем език, трябва да очакваме твърдо феминистка трактовка на „Фатално привличане („Fatal Attraction“), в която всички мъже са си виновни за ситуациите, в които сами се поставят, и заслужават да бъдат третирани като обекти за удоволствие?! Ясно е, че преувеличаваме – за да имаме някакви конкретни впечатления, първо трябва да се оформи творческият екип и да се види дали на Лизи Каплан ще бъдат по мярка „обувките“ на Глен Клоуз – сравненията са неизбежни!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *