Подозирахме, че докато стигнем до тази информация, тя вече ще е потвърдена, но уви – все още не е ясно дали наистина Джейк Джиленхол ще приключи благополучно преговорите за участие в готвения от MGM римейк/рибуут на поредното култово произведение от последното десетилетие на миналия век – Road House (Крайпътна къща) с участието на Патрик Суейзи.

От студиото са се срещали с различни автори с идеята да се преработват предишни версии на сценария, а за режисьор се спряга Дъг Лайман, като в Imdb на същата позиция все още стои и името на Ник Касаветис (който фигурира и при сценаристите), та не се знае дали няма да ни изненадат с партньорство между двамата. Или просто не са обновявали информацията от 2015 година, когато именно Касаветис е имал намерение да прави нова версия на филма, но нещата се „разсъхват“ междувременно.

Длъжни сме да напомним, че в оригинала от 1989 година, режисиран от Роуди Херингтън, Суейзи е в ролята на Джеймс Далтън, охрана на крайпътен бар в малко градче в Мисури, който трябва да защити жителите от корумпиран бизнесмен. През годините Road House се превръща в култов филм и води до съвсем не толкова успешния и излязъл директно на видео Road House 2 (2006), с участието на Джонатан Шек като сина на Далтън.

Според Deadline възраждането на идеята за нов старт на Road House (Крайпътна къща) излиза сред най-приоритетните в списъка на MGM с проекти за „незабавно реализиране“. Също така не е сигурно дали новата версия ще е преразказ на познатия филм или модерен прочит на сюжета. Ако Лайман се включи в „заверата“, ще трябва да намести работата си по тази история нейде между снимането в космоса на проекта, който движат заедно с Том Круз. Що се отнася до Джиленхол – виждали сме го във всякакви образи и много ще се радваме (и не се съмняваме!) отново да ни изненада приятно с нещо свежо и оригинално като интерпретация.

Ще ви информираме за развитие по проекта – дали двамата ще подпишат и кога ще стартира снимачният период, както и кои актьори ще бъдат ангажирани за останалите роли в историята. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Действително този филм няма нужда от римейк. А Джейк Джиленхол вероятно ще се справи с ролята, но дали филма ще е добър 🙂