Увеличаването на интензивността и разнообразието на рекламните материали на „Улицата на кошмарите“ („Nightmare Alley”) на Гийермо дел Торо подсказва, че премиерата наближава и че все по-сериозно навлизаме в студения, мрачен сезон, в който по традиция се говори за всякакви награди. Не преувеличаваме с твърдението, че новият филм на любимия ни мексиканец изглежда прелестно и свръх-стилно – нямаме търпение да се потопим в мрака на тайнствените приключения, които ще разкажат внушителната плеяда великолепни актьори.

Време е за официален трейлър, споделен от Searchlight Pictures:

Признаваме, че макар да харесваме повече първия поглед към филма, който се появи в средата на септември, в този са допълнени интересни акценти и сякаш долавяме – от реплики, жестове, погледи, звуци – парченца информация, която оформя недоизказаното във фабулата на филма. Съвсем не държим да узнаем прекалено много, преди да гледаме филма – просто отбелязваме факта, че Дел Торо знае как да подклажда интереса на публиката. И сме сигурни, че не само верните му фенове ще бъдат изкушени да „се пренесат“ в неговия нов психологически трилър.

Напомняме, че става дума за един особено способен измамник, който се сдушва с опасна психиатърка. Кой е истински медиум и дали може да общува с отвъдния свят, къде е краят на цирковата арена и кога представлението се превръща в част от гротескната реалност?!

Всякакви въпроси и много отговори могат да се открият в „Улицата на кошмарите“, адаптация на едноименния роман на Уилиям Линдзи Гришам от 1946 година (който съвсем скоро се очаква и у нас). Автори на сценария са режисьорът Гийермо дел Торо и писателката Ким Морган, като обещанието е да няма свръхестествени елементи – сюжетът е подчинен на законите на „noir“-криминалните истории с хорър елементи. За съжаление Александър Деспла („Формата на водата“) нямаше възможност да се включи с композиране на музиката към филма и с тази задача се ангажира Нейтън Джонсън („Knives Out“).

Героите са разпределени между Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара, Рон Пърлман, Уилям Дефо, Тони Колет, Ричард Дженкинс, Дейвид Стратърн, Клифтън Колинс Дж., Тим Блейк Нелсън, Мери Стийнбъргън. И заедно с новия трейлър идва един внушителен комплект постери, на всеки от които героите са така добре светнати и изрисувани, че изглеждат като директно извадени от епохата.

nightmare_alley_ver3_xlg nightmare_alley_ver4_xlg nightmare_alley_ver5_xlg nightmare_alley_ver6_xlg nightmare_alley_ver7_xlg nightmare_alley_ver8_xlg nightmare_alley_ver9_xlg nightmare_alley_ver10_xlgnightmare_alley_ver2_xlg

До премиерата на „Улицата на кошмарите“ („Nightmare Alley”) на Гийермо дел Торо остава по-малко от месец – 17 декември 2021.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *