До този момент Apple TV+ и A24 са толкова пестеливи по отношение на рекламите на „The Tragedy of Macbeth“, колкото е пестелива визията му, вдъхновена от немския експресионизъм и творчеството на Ингмар Бергман, но ние сме напълно окей с това – за този филм не ни е необходимо да виждаме нищо, за да е в челните места в списъка ни със „задължителни“.

Припомняме, че „The Tragedy of Macbeth“ е заснет изцяло в павилион и е дело на Джоел Коен, който за първи път в кариерата си работи като режисьор и сценарист без своя брат и дългогодишен творчески партньор Итън, а оператор е Бруно Делбонел („Невероятната съдба на Амели Пулен“), който е работил с братята по сегмента им в антологията „Париж, обичам те!”, както и по „Истинският Люин Дейвис“ и „The Ballad of Buster Scruggs“.

Хвърлете нов поглед към тази впечатляваща нова интерпретация на безсмъртната пиеса на Уилям Шекспир „Макбет“, водена от Дензъл Уошингтън и Франсис Макдормънд.в ролите на съпрузите заговорници.

Казахме, че не ни трябва да виждаме нищо, но с удоволствие бихме гледали един по-дълъг трейлър, за да се насладим повече на тази красота. Рекламите на произведенията  на братята Коен по традиция са истинско произведение на изкуството и винаги успяват да ни изпълнят душата, без по никакъв начин да ни развалят удоволствието от самия филм. Ще видим дали и в крайна сметка „The Tragedy of Macbeth“ също ще се сдобие с по-дълъг трейлър.

Иначе, нямаме никакво търпение за филма, който, естествено, получава изключително добри отзиви от фестивалния си показ.

ddp4220211126

Режисьор и сценарист на „The Tragedy of Macbeth“ е Джоел Коен, който е и продуцент, наравно с Франсис Макдормънд и Робърт Граф. В ролите освен Дензъл Уошингтън и Франсис Макдормънд ще видим Кори Хоукинс, Брендън Глийсън, Хари Мелинг, Моузес Инграм, Шон Патрик Томас, Стивън Руут и др.

Премиерата на филма е на 25 декември в избрани киносалони, а от 14 януари ще бъде достъпен на Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *