Знаем, че истории във вселената на „Междузвездни войни“ ще има до края на животите ни и даже в един момент ние (и много други фенове) се бяхме отдръпнали в отвращение и досада от случващото се в момента в много далечната галактика. Малко по малко обаче отново се подхлъзваме натам, първо заради чудесния „The Mandalorian“, а и защото скоро ще видим любимеца ни Юън Макгрегър отново в иконичната роля на Оби-Уан Кеноби.

Към интереса ни със сигурност се включва и поредния лимитиран сериал, който Дисни подготвят, след трети сезон на „The Mandalorian“, „The Book of Boba Fett” и този за Кеноби. Става въпрос, разбира се, за собствения сериал на една от най-популряните героини за феновете на анимираните поредици – Асока Тано. След успешния й дебют в историята на Дин Джарин, където за пръв път видяхме Росарио Доусън като live-action версията на Асока, сега имаме потвърждение, че тя не просто ще получи собствен си сериал, а към него ще се присъеди и (обратното на) любимеца на феновете Хейдън Кристенсен.

За незапознатите ще споменем, че в „The Clone Wars“ Асока Тано е падауан на Анакин Скайуокър, докато той още е джедай. С времето те създават силна връзка, но между другото Анакин започва да залита към Тъмната страна и Асока трябва да бъде предпазливата и внимателната, а нейното напускане на джедайския орден е една от многото причини, които го тласкат напълно към бездната.

В сериала „Ahsoka“ ще се срещнем с героинята там, където последно я оставихме в „The Mandalorian“, чието действие пък се развива пет години след „Завръщането на джедаите“.  Това означава, че Кристенсен ще се появява или като „Force ghost” или пък само във флашбекове. Реално тази новина ни харесва, защото смятаме, че Кристенсен изяде ненужно много хейт, заради prequel трилогията – да, разбира се, че филмите не са добри и той не е особено добър в тях. Известен факт обаче е, че Джордж Лукас не може да режисира актьори, а на онази възраст той може би е имал нужда от повече насоки. След „Междузвездни войни“ сме го гледали в някои неща, в които е бил сравнително добър, макар и, признаваме, не наскоро. Въпреки това смятаме, че той заслужава шанс да подобри завета си като един от най-култовите злодеи в историята на киното и му стискаме палци участията му в сериалите за Асока Тано и Оби-Уан Кеноби да му дадат тази възможност.

Ahsoka” отново ще бъде продуциран от Джон Фавро и Дейв Филони. Филони освен това е основен създател на Асока като герой, така че той ще бъде и главен сценарист.

Продукцията се очаква да започне рано догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *