За съжаление, много филми, които получават добри отзиви след фестивалните си премиери, не достигат до масовата публика, защото студиата не искат да рискуват със по-сериозна инвестиция в широко разпространение, поради предполагаема липса на интерес. За щастие обаче все повече такива филми виждат бял свят чрез стрийминг платформите, което в добавка ни дава възможност да проследим пътищата на интересни творци, за които може би нямаше да чуем, ако се доверявахме само на големите студия.

Един такъв доста любопитен пример е предстоящият режисьорски дебют на Джъстин Бейтман (сестра на Джейсън), озаглавен „Violet“. Филмът разказва за млада жена, която решава да се възпротиви срещу вътрешния си глас, който постоянно я подкопава и започва да взема решения обратни на това, което Гласът ѝ подсказва. Концепцията звучи странно, но когато видяхме първия трейлър всъщност разбрахме точно какво иска да покаже „Violet“ и смятаме, че има огромен потенциал да бъде нещо наистина специално – задълбочено поглед към менталното здраве, отношението ни със собствените ни вътрешни гласове и несигурности и как самоусещането ни понякога е много различно от това, което представяме външно пред хората.

Вижте трейлъра сега:

Темата за психическото ни здраве все повече започва да се разисква в публичното пространство, но ни изглежда като оригинална идея за филм. Оливия Мън никога не е била от любимите ни актриси – единственото, с което ни е правила впечатление, е красотата ѝ, която поне до момента не сме забелязали да е съпроводена от особен актьорски талант, но ще се радваме, ако се окаже, че не сме били прави в първоначалната си оценка. Джъстин Теру пък, който озвучава Гласът, е много интересен и разнообразен актьор и сценарист и няма да подценим ни най-малко ролята му тук, след като сме виждали колко многопластови и впечатляващи герои могат да бъдат създадени само с глас (гледаме към теб, Скарлет Йохансон, в „Тя“).

violetposter220211016

Violet” е написан и режисиран от Джъстин Бейтман. В главните роли са Оливия Мън, Джъстин Теру и Люк Брейси.

Премиерата на филма в киносалоните ще бъде на 5 ноември, а на video on demand ще е достъпен от 9 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *