По принцип когато говорим за продължения на успешен филм, винаги става въпрос за екшъни, супергерои или история, базирана на поредица от книги или комикси. Затова сме страшно любопитни да видим какъв ще бъде резултатът от продължението на един независим филм, който беше много успешен сред критиците, но никой не се развява в него с червено наметало или ухапан от радиоактивен паяк.

Става дума за „The Souvenir Part II” – продължението на „The Souvenir” на Джона Хог от преди две години, който спечели зрителите с честността и силата на емоцията си. Филмът стана голям хит на фестивала в Сънданс, но след това за съжаление не привлече особено широка публика и до голяма степен пропадна между капките на останалите филми, заслужили вниманието на критиката и публиката в тази година.

Сега обаче ще имаме възможност да видим втора част, което рядко се случва на такъв тип независими филми и трябва да признаем, че сме изключително любопитни за крайния резултат. Най-вече защото първия беше чудесен, но този тип филми не са направени за N на брой продължения – необичайността на случващото се с това продължение е основна причина проекта да ни интересува, дори повече от колкото качеството на първия филм.

Припомняме все пак, че в „The Souvenir“ главната героиня Джули, която се опитва да стане професионален кино артист, трябваше да се пребори с емоционално и ментално тежката си връзка с по-възрастния от нея Антъни. В продължението тя ще трябва да се примири с миналото, да преживее скръбта и да се научи на интимност с нов любовник. Ето го и трейлъра:

Ненадминатата ни любимка Тилда Суинтън се завръща в ролята на майката на дъщеря си в истинския живот Онър Суинтън Бърн, която играе Джули и обира само и единствено овации за ролята си. Ричард Айоади, когото също обожаваме, се завръща в ролята на Патрик. Първият филм беше полу-биографично, но много лично изследване на началото на кариерата на Хог като кино артист, съчетано с турбулентната й любовна връзка, продължението отново е вдъхновено от личния й живот, но този път ще се фокусира върху изследване на скръбта и как оценяваме връзките си с хората след като те са приключили по един или друг начин.

The Souvenir Part II” е написан и режисиран от Джона Хог. В главните роли са Онър Суинтън Бърн, Тилда Суинтън, Ричард Айоади, Ариан Лабед, Харис Дикинсън, Джо Олуин и Чарли Хийтън.

Любимците ни от А24 са организирали премиера на 29 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *