Един от безбройните проекти с участието на Бенедикт Къмбърбач се сдоби с трейлър преди няколко дни и вече доста се забавихме с представянето му. Къмби е всепризнат майстор на превъплъщенията в исторически личности и в „The Electrical Life of Louis Wain“ му е поверен още един такъв образ – на британския художник Луис Уейн, прочут като изкусен майстор на котешки портрети.

Във филма, продуциран от Amazon Prime и дело на режисьора Уил Шарпи по сценарий, написан от него и Саймън Стивънсън („Luca“), участва още чаровната Клер Фой („Короната“), като не можем да не обърнем внимание на факта колко автентично  изглеждат и двамата актьори в костюми от едуардовата епоха. Вижте кого още ще познаете в трейлъра:

Животът на Луис Уейн е впечатляващ с изключителната концентрация на творческа енергия – той създава стотици картини и илюстрации на детски книжки, а авторите на филма подхождат с внимание и особена грижа към неговия образ и биографичния сюжет. В кадрите на трейлъра мернахме Тайка Уайтити и Ник Кейв, като останалите роли са разпределени между Тоби Джоунс, Андреа Райзбъроу, Шарън Руни, Ейми Лу Ууд, Хейли Скуайърс, Стейси Мартин, Фийби Никълс, Адийл Актар, Асим Чодри, София ди Мартино, Оливия Колман (в ролята на разказвач) и др. Ето какво гласи официалният синопсис:

Това е изключителната истинска история на ексцентричния художник Луис Уейн, чиито пъстроцветни, понякога дори психеделични картини промениха представата на хората за котките завинаги. От края на XIX век до 30-те години на ХХ век разказът проследява невероятните приключения на този вдъхновяващ, неизвестен герой, който се опитва да отключи „електрическите“ тайни на света и да разбере по-пълно собствения си живот и дълбоката любов, която изпитва към съпругата си Емили Ричардсън.

The Electrical Life of Louis Wain“ изглежда филигранно композиран, вълнуващ и изключително интересен – художествен поглед към живота на един малко познат творец, и не се съмняваме в умението на Къмбърбач и Фой да се превърнат в образи, които ще оставят следа в паметта на публиката. Отзивите от Телюрайд и Торонто след премиерните прожекции на филма са отлични; друг е въпросът какъв шанс има подобен биографичен разказ за привличане на вниманието на зрителите между леко забавени премиери на фантастични саги и екшън-хитове през октомври…

Очаква се филмът за Луис Уейн да се появи на екран на 22 октомври и в началото на ноември вече ще може да бъде видян в потока на Amazon Prime.

elp62320210901

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *