Както посочихме в една от предишните ни новини, посветени на проекта, въпреки че не сме фенове на емблематичния за режисьора Скот Дериксън хорър хит „Sinister“, имаме интерес към предстоящия ужас „The Black Phone“, който отново го събира с Итън Хоук, като надеждите ни бяха за повечко драматургия и психология и по-малко „jump scare” евтинии. Интересът ни се изостри допълнително, след като в края на миналия месец филмът дебютира на Fantastic Fest, откъдето отзивите бяха повече от положителни, и сега с любопитство пристъпваме към първия трейлър, който ще ни даде по-добра представа какво точно да очакваме.

Припомняме, че „The Black Phone“ е екранизация на едноименния разказ на Джо Хил и ни запознава с ужасяващ сериен убиец на деца (Хоук), който отвлича интровертно и 13-годишно момче на име Фини Шоу и го заключва в подземие, пропито от кръвта на половин дузина убити деца. Заедно с Фини, в мазето се намира и стар телефонен апарат, който много отдавна е изключен от мрежата, но от време на време звъни с обаждания от предишните, вече мъртви жертви на убиеца…

Филмът предлага и допълнителни свръхестествени елементи, но повече за тях ще откриете в трейлъра. Вижте.

Хареса ни, че филмът преди всичко (или поне с такова впечатление оставаме от рекламата) е трилър за сериен убиец със свръхестествени елементи, а не класически хорър. Също така Итън Хоук изглежда доста зловещо, особено с тази маска. И… май това е всичко хубаво, което можем да кажем. За съжаление, останалото не ни вдъхва доверие и със сигурност не виждаме нищо, което да ни убеди, че само „една идея“ не достига на „The Black Phone“ да бъде „horror masterpiece”, както прочетохме на доста места.

Предвкусваме плоска метафора за момче, което го тормозят в училище и в крайна сметка се научава (духовете на умрелите го тренират да се бие) да отстоява себе си и да се бори. А покрай него всички стават по-добри хора – като баща му, който 100% или го бие, или не се интересува от него по-никакъв начин. Любопитни сме за сестра му, която има видения за убийствата и отвличането му, но не искаме да разчитаме на нея прекалено много, че и там има възможност за болезнено клише. Все пак няма да се отчайваме, това е само трейлър, а твърде много хора хвалят „The Black Phone“, затова ще запазим надежда крайният резултат да е на нивото на „Дяволът в Емили Роуз”, който, противно на преобладаващото мнение, намираме за много по-добър от „Sinister“.

Вижте и един постер

black_phone_xlg

Режисьор на „The Black Phone“ („Черният телефон“) е Скот Дерикъсн („Дяволът в Емили Роуз”, „Денят, в който Земята спря”, „Избави ни от злото“, „Sinister“, „Доктор Стрейндж“), който е и сценарист, наравно с К. Робърт Каргил („Sinister“, „Доктор Стрейндж“), по едноименния разказ на Джо Хил. В ролите са Итън Хоук, Мейсън Теймс, Маделин МакГроу, Джереми Дейвис, Джеймс Рансън и др.

Българската премиера е предвидена за 28 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *