В началото на годината, малко след успеха на „The Trial of the Chicago 7“, разбрахме за следващия проект, който Арън Соркин е написал и предстои да режисира – биографичния филм за Лусил Бол и съпругът й Дези Арназ, озаглавен „Being the Ricardos”. Въпреки че през януари все още се преговаряше с главните актьори, за наша радост проектът явно е прогресирал впечатляващо бързо, вече имаме трейлър и ще видим крайния продукт преди края на годината.

Отдаваме бързината, с която се реализира филмът, както на факта, че Соркин всъщност работи по този сценарий от 2015 г. и вероятно вече е имал много ясна идея какво точно иска да направи с него, но и на безкрайното количество пари, с което Amazon разполагат и (предполагаме) желанието им да се включат отново в разговорите по време на наградния сезон. С високопрофилен сценарист и режисьор като Соркин, с любимата тема на индустрията – класическият Холивуд и с феноменалната звездна сила на Никол Кидман и Хавиер Бардем в главните роли, стига и филмът да е дори само приличен, доста е вероятно около него да се завърти „Oscar buzz“.

Но нека не избързваме. Припомняме първо, че „Being the Ricardos” разказва за една седмица от живота на Лусил и Дези, докато двамата продуцират и участват в култовия сериал „I Love Lucy“ – от първи прочит на сценария за епизода в понеделник до заснемането му в петък. През тази една седмица Лусил и Дези се изправят пред две огромни кризи, едната от които заплашва кариерата, а другата – семейния им живот.

Вижте първия трейлър сега:

Стилистиката ни стария Холивуд ни привлича много от първи поглед. Освен това приповдигнатото настроение, леко нетипично за Арън Соркин, също ни блазни интереса, както и скорошното обявление, че филмът ще включва цели четири сцени с песни и танци. Невероятната Никол Кидман освен това, дори и само от гласа зад кадър в рекламата, вече ни подсказва, че тук отново е направила впечатляваща роля – на жена, която знае добре собствените си качества, която е постигнала голям успех, но и която очевидно ще се срещне с професионални и лични трудности.

Въпреки че „Being the Ricardos” не ни е от най-очакваните проекти, този трейлър ни прави добро впечатление, към което като прибавим страхотния атьорски състав и предвидимо стабилния сценарий, имаме надежда за солиден и нестандартен биографичен филм. Арън Соркин освен това е събрал около себе си познат екип, което обикновено е голям плюс за режисьорите – монтажистът Алан Баумгартен и композиторът Даниел Пембертън вече работиха заедно с него по предишните му два филма. Операторът пък е Джеф Кроненует, заснел „Социалната мрежа“ – вероятно любимият ни филм по сценарий на Соркин.

rxxqk1rnoeu71

Being the Ricardos” е написан и режисиран от Арън Соркин. В главните роли ще видим Никол Кидман, Хавиер Бардем, Тони Хейл, Дж. К. Симънс, Нина Арианда, Кларк Грег и др.

Премиерата в кината е на 10 декември, а след това на 21 декември в платформата Amazon Prime.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *