Изборът от сериали, достъпни в големите стрийминг платформи, е главозамайващ и дори да знаем, че даден проект е вълнуващ, понякога не искаме да се посветим на цели 10 сезона. В тези случаи идеалното решение са лимитираните продукции, които разказват добри истории само в няколко епизода. Точно това обещава да направи „Landscapers” – новото 4-серийно предложение на HBO с великолепните Оливия Колман и Дейвид Тюлис, които са и наши лични любимци.

Сериалът ще ни срещне със Сюзан Едуърдс (Колман) и съпруга ѝ Кристофър Едуърдс (Тюлис) – обикновена и на пръв поглед безобидна двойка на средна възраст, в чийто заден двор са открити два трупа. Именно това, че главните герои нямат хипнотизиращия чар и социопатското излъчване на стандартните убийци от екрана прави историята още по-интригуваща. Вдъхновен от истински убийства в Нотингам през 1998 година, „Landscapers“ ще направи изследване на това какво е подтикнало тези привидно мили хора да извършат жестокото престъпление и как това се отразява на иначе хармоничните им отношения.

Вижте трейлъра:

От този така кратък тийзър лъха на първокласна актьорска игра – изпълненията на Оливия Колман и Дейвид Тюлис изглеждат великолепно обещаващи и няма как да не потъркваме доволно ръце. Фокусът върху любовта между главните герои е много интересен, особено с оглед на това, че ще виждаме събитията през очите и развинтеното въображение на Сюзан. Веднага се заформя въпросът дали отношенията между съпрузите наистина са толкова прекрасни или преекспонирането на романтиката е механизъм за справяне с нещо съвсем не толкова красиво. В кадрите е загатнато още, че сериалът няма да е лишен от чувство за хумор, което за нас е черешката на тортата, както и глътка свеж въздух в така мрачния true crime жанр.

В ролите ще видим още Кейт О‘Флин, Дипо Ола, Самюел Андерсън, Дейвид Хеймън, Фелисити Монтагу и Даниел Ригби. Автор на сценария е съпругът на Колман – Ед Синклер, а режисьор е Уил Шарп, който очевидно е бил зает напоследък, защото този месец излезе другият му актуален проект – филма „The Electrical Life of Louis Wain“ с Бенедикт Къмбърбач и Клер Фой, където Колман е разказвач.

Премиерата на „Landscapers“ ще бъде на 6 декември в HBO и HBO Маx.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *