Скот З. Бърнс
Скот З. Бърнс

Скот З. Бърнс, сценаристът на наскоро завърналия се в съзнанието на публиката (почти 10 години след премиерата си) „Contagion”, е набелязал новия си проект, с който отново ще изследва негова любима тема. Преди време Бърнс спечели „Оскар“ като продуцент на „An Inconvenient Truth” и сега отново ще разкаже истории за климатичната криза. Този път обаче той ще напише и режисира осем епизода като част от антологичната поредица „Extrapolation”.

Естествено, засега не знаем много подробности за сюжета, освен това че епизодите ще бъдат свързани един с друг, но все пак всеки от тях ще разказва отделна история, простираща се през целия XXI в. Поредицата ще разглежда различните ефекти, които климатичните промени ще имат върху планетата и как тези ефекти ще се отразят на социалните динамики между хората.

Релевантността на темата, сериозните предишни кредити на Бърнс, в комбинация с това, че заетостта им едва ли ще бъде голяма, са няколко причини, които вероятно са се оказали решаващи за събирането на страхотен актьорски екип, който да доведе историите с до екрана. Ще имаме възможността да видим ненадминатата Мерил Стрийп, Сиена Милър, Кит Харингтън, Тахар Рахим, Матю Рис, Давид Дигс, Джема Чан, Дейвид Шуимър и Адарш Гурав в главните роли в различните епизоди.

pjimage-19

Комбинацията от актьорски величия като Стрийп, млади надежди като Дигс и Харингтън и международни актьори като Рахим и Гурав ни радва много. Прекалено често американските автори правят проекти, които уж са „за всички“, но се занимават само с американската перспектива за някакви проблеми. Присъствието на актьори от други държави в този списък ни кара да си мислим, че е възможно Бърнс да се занимае и с други герои, не само американци (както например доста добре го направи в „Заразяване“).

Въпреки че до сега не сме имали възможност да гледаме много произведения на Скот З. Бърнс като режисьор до сега, преди няколко години излезе режисьорския му дебют „The Report“ – отличен трилър, занимаващ се не със серийни убийци или подобни стандартни злодеи, а със системата, американското правителство, потулените на най-високо ниво тайни и бюрокрацията, която предотвратява смели хора да казват истината. Заради качествата на първия му опит в режисурата, възлагаме големи надежди на Бърнс и в тази му роля, за сценария нямаме никакво съмнение така или иначе, така че със сигурност ще сме любопитни да видим крайния резултат.

Extrapolations” е продукция на Apple TV+. Продукцията върви в момента, така че вероятно ще можем да видим резултата още през пролетта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *