Нещо се забавихме с представянето на трейлъра на най-новия филм на Ейбъл Ферара, в който любимия ни Итън Хоук е в ролята на двама братя близнаци. До момента таяхме сериозни подозрения, особено след първите кадри, пуснати в мрежата от режисьора, че ще трябва да очакваме тежка арт-форма на сериозна психария. Сега се убеждаваме, че освен всичко друго „Zeros and Ones“ ще се окаже изпълнен с напрежение екшън, в който мистър Хоук за пореден път доказва своя многолик актьорски талант. Вижте за какво става дума:

През август „Zeros and Ones“ имаше своята световна премиера на един от най-престижните европейски фестивали – в Локарно, където Ферара бе удостоен с наградата за най-добър режисьор. От това, което виждаме в трейлъра, мракът на все по-сериозно надвисващата апокалиптична реалност е съчетан умело с превъплъщенията на Итън Хоук и подозираме, че именно силата на неговите изпълнения ще „изнесат“ идеите, представени във филма на Ферара. Напомняме официалния синопсис:

След една апокалиптична обсада, войникът Джей Джей се опитва да намери своя път в един свят, изпълнен със страх, параноя, мъждукаща надежда в сянката на Ватикана и контролиран от съществуващия lock-down. Една война между историята и бъдещето избухва и трябва да приключи до изгрева на слънцето. Една плетеница от мрачни улици създава усещането за Париж в края на окупацията му, но събитията се случват в днешния пост-модерен, древен и неподвластен на промени Рим…

Филмът е заснет в Рим, през лятото на 2020 година. Оператор е Шон Прайс Уилямс („Heaven Knows What“), а автор на музиката е Джо Делия (Joe Delia & Thieves), композирал саундтраците на култови филми на Ферара като „King of New York“, „Bad Lieutenant“. В актьорския екип, освен Итън Хоук, са още съпругата на Ферара Кристина Кириак, Фил Нелсън, Валерио Мастандреа, Дуня Сичов, Корлан Мади, Махмут Сифа Еркая, както и щерката на Ферара – Ана.

Появата на „Zeros and Ones“ на кино и в платформи за VOD в САЩ е предвидена за 19 ноември 2021; във Великобритания се очаква да го пуснат през февруари догодина. Нищо чудно през март филмът да се появи в програмата на София Филм Фест, а може да си помечтаем също и за среща със самия Хоук – след като това лято се разходи до Карлови Вари, какво му пречи да отскочи и до София?!

zeros_and_ones_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *