От момента, в който разберем, че Кристофър Нолан има планове за следващ режисьорски проект, следим внимателно всяка новина по темата. Крайният резултат може не винаги да ни харесва еднакво, но трябва да признаем, че продукциите на Нолан винаги са киносъбитие и изключително много се възхищаваме и радваме на влиянието, което той има (особено в пандемично време) и възможността да тропне с крак и да изиска филмите му да се излъчват ексклузивно по кината.

Вече знаем, че следващото впечатляващо начинание, с което той ще се заеме ще бъде „Oppenheimer” – биографичен филм за Робърт Опенхаймер, създателя на атомната бомба, в чиято роля ще видим прекрасния Килиън Мърфи. Сега разбираме, че Нолан ще работи за пръв път с любимката ни Емили Блънт, която ще изиграе Катрин Висеринг Опенхаймер, съпругата на Робърт. Катрин, позната още като Кити, сама по себе си има интересна история – тя е биолог и ботанист, член на Комунистическата партия на Америка, и започва афера с Опенхаймер докато още е била женена за друг мъж. По време на Втората световна война е използвала образованието си, за да асистира на мъжа си като е провеждала кръвни тестове, които изследват влиянието на радиацията върху човека, а след войната, когато Робърт вече е известна личност, е развила тежък алкохолизъм.

Още когато разбрахме, че Емили Блънт е в преговори за ролята, бяхме сигурни, че тя няма да е „съпругата на известния мъж“, защото тя просто не играе такива роли. Сигурни сме, че фокусът на филма ще бъде изцяло върху Робърт и неговото постижение, но все пак изключително се радваме, че Блънт ще има възможност да изиграе още една богата и интересна роля и то в толкова високопрофилен проект. Дори и да видим само част от живота на Катрин, сме сигурни, че Блънт ще бъде отлично допълнение към филма. Освен това вече знаем, че двамата с Килиън Мърфи имат чудесна химия на екран, защото въпреки че всъщност имаха малко сцени заедно в „Нито звук 2”, всяка от тях беше на изключително високо ниво.

Oppenheimer” ще бъде режисиран от Кристофър Нолан, който отново ще работи с дългогодишната си партньорка Ема Томас като продуцент, Хойте ван Хойтема като оператор, композиторът Лудвиг Горансон и Дженифър Лейм като монтажист.

Премиерата е насрочена за 21 юли 2023 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *