gb320211020
Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“

Преди няколко дни ние, както и всички, които следят отблизо по важните събития от света на киното, се изненадахме, когато Испания обяви, че тазгодишният филм, който ще изпратят да се бори за евентуална номинация за „Оскар“ няма да е „Parallel Mothers“ на Педро Алмодовар (човекът, който съвсем заслужено беше абониран за тази чест), а „Добрият шеф“ („The Good Boss“) на режисьора Фернандо Леон де Араноа („Да обичаш Пабло”).

Филмът е с участието на Хавиер Бардем, който влиза в ролята на Бланко – собственик на компания за индустриални везни в малък провинциален град. Той очаква посещение на комисия, която трябва да му даде награда за бизнес постижения. Но се оказва, че работниците заговорничат срещу него. Бланко обаче е твърдо решен да изглади проблемите в компанията си и да възстанови баланса, каквото и да му струва това.

Дали испанците са взели правилното решение ще можем да преценим сами, тъй като „Добрият шеф“ влиза в програмата на Киномания и ще може да го видим на голям екран (както и „Parallel Mothersмежду другото) след около месец. Вижте трейлъра му.

Добрият шеф“ обхваща много теми като институционалната дискриминация, класовото разделение и вредното влияние на капитализма, в допълнение към сложната мрежа от междуличностни драми, в която Бланко затъва. Също така, според отзивите от фестивала Сан Себастиан, филмът е качествена смесица от черен хумор, патос и режеща сатира, а Хавиер Бардем е блестящ в ролята на добронамерения, но всъщност егоистичен шеф, който постепенно пропада до отчаяние и лудост.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Киномания е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.

Филмовото събитие ще се проведе между 18 ноември и 2 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за последните две години.

Всички билети за прожекциите в зала 1 вече са в продажба и са налични на касите на НДК, както и онлайн на www.tickets.ndk.bg

Фестивалът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки. Молим публиката да заповяда в киносалоните с маска и да спазва дистанция!

gbp320211020

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *