Само ден след като видяхме и се влюбихме в първите прелестни кадри от „Улицата на кошмарите“ („Nightmare Alley”) на Гийермо дел Торо, който ще ни зарадва в кината таман за Коледа, сега имаме и тийзър трейлър, който дори повече от снимките успява да ни вкара в атмосферата на филма.

Припомняме първо, че филмът ще разкаже историята на манипулативния карнавален работник Стантън Карлайл (Брадли Купър). От първия трейлър се вижда, че той попада малко или много случайно в карнавала и започва работа от нисш хамалин, а се издига до водещ на собствено шоу „Великия Стантън“. Трейлърът подсказва, че това се случва след като преминава през мистериозен тунел, но ние вече знаем, че има по-голяма вероятност да е благодарение на сделката, която Карлайл сключва с психиатърката д-р Лилит Ритър – една фатална жена, която не мислим, че има кой по-подходящ да изиграе, ако не великолепната Кейт Бланшет, чийто зъл смях смятаме, че трябва да се преподава на младите актьори. Чуйте го сега:

Няма две мнения, всичко в този трейлър е точно това, което искаме да бъде – мистериозната атмосфера, ексцентричните герои, 40-тарската визия, навяващото се съмнение, че не всичко, което виждаш, е истина и разбира се – много дъжд, огън и кръв, точно както би трябвало да изглежда един филм на Дел Торо. Уилем Дефо като викачът на карнавала освен това ни се струва, че ще бъде най-добрия избор за разказвач – някой, който иска да те привлече към историята си и ти му се връзваш, въпреки че прекрасно знаеш, че това, което ще ти каже няма да е истина – не е ли перфектна метафора това за любовта ни към киното?

Ето го и един от любимите ни цитати от дел Торо за историята:

Карнавалът е като микро модел на истинския свят. Всеки е там, за да извърти всеки. Но в същото време в карнавала хората знаят, че се нуждаят един от друг. В града това съвсем не е така.

Улицата на кошмарите“ („Nightmare Alley”) е режисиран и написан от Гийермо дел Торо заедно с писателката Ким Морган. Сценарият им е адаптация на едноименния роман на Уилиям Линдзи Гришам от 1946 г. В главните роли ще видим Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара, Рон Пърлман, Уилем Дефо, Тони Колет, Ричард Дженкинс, Дейвид Стратерн, Клифтън Колинс Дж., Тим Блейк Нелсън и Мери Стийнбърджън.

Премиерата е на 17 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Чудесен трейлър! Велик Дел Торо! Няма нужда от повече рекламни материали до премиерата.

  2. Изглежда феноменално, нямам търпение! Още помня как подходих с недоверие към Формата на водата, а филма ме сцепи колко як беше. Дано и този не му отстъпва!