Moonrise Kingdom

Има хора, които намират филмите на Уес Андерсън („Колежът Ръшмор”, „Кланът Тененбаум”, „The Darjeeling Limited”) за претенциозни и скучни, а самият него за прехвален и силно надценен. Ние не сме от тях. Ние сме от хората, които съжаляват онези първите за това, че живеят в един доста по-беден и безинтересен свят от нашия, в който Уес Андерсън е един от най-любопитните и оригинални творци работещи в момента.

Но нека да не обръщаме новината в поле за лепене на определения и даване на оценки. Все пак всеки с вкуса си, нали така? Още повече, не искаме да си разваляме доброто настроение, предизвикано от трейлъра на най-новия филм на Андерсън „Moonrise Kingdom”.

Всяка една секунда от този трейлър просто крещи „Уес Андерсън” така че, ако не сте фенове, направо пропуснете.

http://www.youtube.com/watch?v=eP0QJ_Ba1Bs

Действието на „Moonrise Kingdom” се развива през 1965 на остров до крайбрежието на Ню Ингланд. По-конкретно филмът разказва за две дванадесетгодишни деца, които се влюбват и заедно избягват в гората. Докато възрастните и властите ги търсят, силна буря надвисва над крайбрежието и спокойната островна общност е разтресена, във всеки смисъл на думата.

Толкова типичен, но въпреки това различен. Нямаме какво да коментираме тук. Всичко, което виждаме ни кефи на макс и просто нямаме търпение да гледаме филма. Проблемът е, че най-ранната ни възможност се очертава или SoInependent или Киномания, а това си е бая време.

Още веднъж режисьор на филма е Уес Андерсън, сценарият е негово дело и на Роман Копола, а в ролите освен обичайния заподозрян и винаги уникален Бил Мъри ще видим смазващата Франсис Макдормънт, Едуард Нортън и Брус Уилис, които по всичко изглежда правят най-интересните и най-добрите си роли от години, Джаред Гилман, Кара Хей Уард, Тилда Суинтън и разбира се, Джейсън Шуорцман.

Премиерата е 25 май 2012.

Moonrise Kingdom

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Тоя филм какъв шедьовър ще е просто не е истина. Уес е велик. Който не харесва мистър Андерсън и неговите страхотни филми е достоен за присмех и презрение. И може би не е трябвало да се пръква на тази планета.

  2. ммм, свежо като репичка! 😀 не знам за вас, но за мен филмите на Уес са си ебаси и глътките чист въздух сред тая всеобща суетня, превъзнасяне и мания за величие в Холивуд! А трейлъра (и постера!!) са един път. 🙂

  3. Много се радвам! Още не се е появил нито един хейтър, а съм засичал няколко по коментарите. 🙂 🙂

  4. Ок, аз ще хейтя, въпреки че съм фен. Филмите на Уес Андерсън изглеждат като болни от жълтеница. От което меко казано и е писнало.