След дълго чакане и горещо нетърпение най-сетне получаваме първия истински трейлър на „The Guilty” – англоезичния римейк на страхотния датски филм от 2018 г. Netflix първо пуснаха един силно стилизиран тийзър, но вече имаме истинска първа реклама, която ни показва главния герой на Джейк Джиленхол в действие.

Набързо ще припомним за незапознатите, че става дума за режисирания от Антоан Фукуа (който прец цялото време си е седял във ван от другата страна на улицата) римейк, който разказва за Джо Бейлър – оператор в кол център за спешни обаждания. В една нормална сутрин, докато Джо си върти очите на редовните нетърпеливи обаждания на хора, които нямат всъщност чак толкова спешна нужда, той попада на паникьосанато и аматьорски замаскирано обаждане на отвлечена жена.

Вижте трейлъра сега:

Малко по малко започва да изглежда, че сме сгрешили в предположенията си, че филмът ще бъде различен от датския оригинал заради калибъра актьори, които бяха наети в поддържащите роли – изглежда, че поне част от тях сигурно са допринесли само с глас по телефона. Това, разбира се, по никакъв начин не отнема от потенциалните качества на филма – датския оригинал е страхотен именно заради способността си да изгражда напрежение като ни показва само главния герой как говори сам по телефона.

Затова и за пореден път се уверяваме, че Джиленхол е безобразно правилен избор за тази роля. Едно, че чисто актьорския му талант може да ни прикове в екрана и да не ни пуска, за секунда не сме имали съмнение, че можем да го гледаме час и половина как говори по телефона. Другата причина обаче е, че ако наистина Фукуа се е придържал близко към оригинала, главният герой ще има да разкрива и собствени, не особено лицеприятни, тайни, а героите с такива са нещо, което Джиленхол умее да играе безупречно.

Режисьор на „The Guilty” е Антоан Фукуа, а адаптираният сценарий е дело на Ник Пизолато („True Detective”). Пълният актьорски състав включва Джейк Джиленхол, Итън Хоук, Пол Дейно, Бил Бър, Райли Кио, Байрън Бауерс, Дейвид Кастанеда, Кристина Видал, Ейдриън Мартинес, ДаВайн Джой Рандолф и Бо Нап.

Премиерата е на 1 октомври по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *