Вчера се състоя първото световно фенсъбитие на Netflix TUDUM (ономатопея, интерпретираща иконичния звук, познат на всички потребители, ползващи услугата на стрийминг гиганта), на което бяха представени любопитни подробности за 28 филма над 70 сериала. Един от акцентите на събитието очаквано беше „Вещерът“ („The Witcher“), като безбройните почитатели на този популярен фентъзи свят получиха потвърждение, че едноименният сериал е одобрен за трети сезон и наравно с това имаха възможност да видят нов трейлър и клипове от втори сезон, както и ексклузивен поглед зад кулисите на предстоящата предистория „The Witcher: Blood Origin“.

Без да навлизаме в подробности, започваме с кадрите от втория сезон на „Вещерът“, като напомняме, че в него убеден, че Йенифър е загубила живота си в битката при Содън, Гералд от Ривия отвежда принцеса Сирила на място, където се чувства сигурен – в дома на детството си Каер Морен. Докато кралете, елфите, хората и демоните извън стените на крепостта се борят за надмощие, той трябва да защити момичето от нещо много по-опасно – тайнствените сили, които тя носи в себе си.

Трейлър:

Клипове:

Продължаваме с видеото зад кулисите на „The Witcher: Blood Origin“, в което шоурънърът Деклан де Бара ни разхожда из снимачната площадка на амбициозния сериал-предистория и покрай безбройните шегици разкрива и няколко любопитни момента. Отбелязваме, че действието на „The Witcher: Blood Origin“ се развива хиляда и двеста години преди „Вещерът“ и се фокусира върху произхода на първия Вещер и събитията, водещи до Взаимното проникване на Сферите, при което световете на чудовищата, хората и елфите се събират в едно.

Няма нужда от подробни коментари. Ясно е, че за феновете на създадената от писателя Анджей Сапковски фентъзи вселена на „Вещерът“ предстоят чудни времена с предстоящите (поне) два (а ако вярваме на Де Бара – четири) нови сезона и очертаващата се епична предистория „The Witcher: Blood Origin“, а да не забравяме и приятно изглеждащата анимация „The Witcher: Nightmare of the Wolf“.

Завършваме с екипите на двата сериала. Шоурънър и изпълнителен продуцент на „Вещерът“ („The Witcher“) е Лорън Шмид Хисрич, а в ролите са Хенри Кавил (Гералд), Аня Шалотра (Йенифер), Фрея Алън (Сири), Джой Батей (Джаскиър), Ким Бодниа (Весемир), Пол Бълиън (Ламбърт), Аджоа Андо (Ненеке), Греъм Мактавиш (Дийкстра), както и Саймън Калоу, Лиз Кар, Крис Фултън, Каси Клер, Кевин Дойл и др. Премиерата на втори сезон е на 17 декември.

Шоурънър на „The Witcher: Blood Origin“ е Деклан де Бара, а режисьори на шестте епизода са Сара О‘Горман („Cursed“) и Вики Джусън („Close“). В ролите са Мишел Йео, Лорънс О‘Фуарейн, София Браун, Джейкъб Колинс-Леви, Лизи Анис, Франческа Милс, Ейми Мъри, Зка Уайът, Дилън Моран и др. Премиерната дата все още не е насрочена.

Ще продължаваме да следим всичко по-интересно около вселената на „Вещерът“ („The Witcher“).

wa20210926

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Анимацията за Весемир беше учудващо адекватна, много ми допадна. Надявам се втория сезон на сериала обаче да измие малко срама от първия, защото грам не ми хареса. Максимум 3 епизода да са ми харесали от всички!

    1. На мен ми харесаха изгледах ги за 1 ден, но може и по-добре 🙂

    2. На мен ми харесаха изгледах ги за 1 ден, но може и по-добре 🙂