Живот като на кино! Пенелопе Крус и Антонио Бандерас го практикуват вече няколко десетилетия. Наскоро се появи трейлър на най-новия им общ проект, в който ще се радваме да ги видим как се „надиграват“ – тя в ролята на режисьор, той – поел образа на холивудски любимец. С помощта на още един театрален актьор – в ролята е Оскар Мартинез, тримата трябва да създадат филм-шедьовър, който да остане спомен за бъдните поколения.

Заглавието на тази комедийна история е „Official Competition“ – ето как изглежда тя в рекламен вариант:

След броени дни (на 10 август) мистър Бандерас ще навърши 61 – дали му личат?! Творческият екип зад историята е съставен от двама аржентински кинаджии – Мариано Кон и Гастон Дюпра, които са режисьори и сценаристи, а в работата по сценария се включва и по-малкия брат на Гастон – Андре Дюпра. Оскар Мартинез е добър познайник на режисьорския дует – през 2016 година актьорът печели „Coppa Volpi“ във Венеция за ролята си в техния филм „The Distinguished Citizen“. За разясняване на шантавите решения в трейлъра има необходимост от официален синопсис на филма:

В търсене на лична значимост и престиж в обществото, един бизнесмен-милиардер решава, че трябва да направи филм, за да остане с някакъв знак в историята. За да се случат нещата по възможно най-добрия начин, той наема най-добрите – известна режисьорка и двама прочути, извънмерно талантливи актьори, холивудска и театрална звезда, всеки – с огромно „его“. И двамата са легенди, но не са точно приятели и е нужно да се научат да работят заедно. Предстои им да преодолеят серия от ексцентрични предизвикателства, подготвени от „претенциозната“, „гениална“ режисьорка и обстоятелствата около филма, който трябва да влезе в престижна конкурсна програма!

Предполагаме, че не само испаноезичната аудитория ще се впечатли от обещанието за тази забавна, авто-иронична история. Премиерата на филма ще бъде на филмовия фестивал в Сан Себастиан, а след това ще бъде представен в програмите на Торонто и Венеция. Продуцентската къща на този проект е Mediapro Studio, като разпространението на кино е отговорност на Buena Vista International за Испания, на Star Distribution – в латинска Америка и на Protagonist Pictures в останалите държави; не се знае още кога щатската публика ще успее да види филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *