Споменавали сме вече новозеландеца Джеймс Ашкрофт на нашата „операционна“ територия – когато е ставало дума за очакваната екранизация на „Деволюция“ на Макс Брукс. И ето, че около премиерата на дебютния му игрален филм „Coming Home in the Dark“ по кината в Австралия, което се случи миналия петък, в онлайн пространството се появи трейлър.

Coming Home in the Dark“ се срещна за първи път с публика през януари в програмата на Сънданс, а 42-годишният актьор, който открива призвание и зад камерата, постепенно е на път да се превърне в един от обсъжданите таланти, родени „там долу“ – най-малкото защото демонстрира дързък стил в повествованието и вкус към трилър-елементи. А всички знаем, че страховитото се продава добре!

Очевидно за пристрастените към телевизионните епопеи като „Дневниците на вампира“ и „The Originals“ основната притегателна сила тук би било присъствието на Даниел Гилийс – роденият в Канада актьор от новозеландски произход, който претърпява сериозна метаморфоза и се появява като ужасяващ „master of terror“ в тази история. Говори се, че критиците в Сънданс са били едновременно впечатлени и сериозно обезпокоени – вярно е, че изкуството служи за борба с вътрешните ни „демони“ и може да се ползва като канал за насочване на отрицателна енергия, но когато тя се излива върху зрители, още повече ако са неподготвени – дали която и да било творба би постигнала така желания катарзисен ефект върху аудиторията?!…

Ето какво споделят „The Hollywood Reporter“ „Приковаващо вниманието, отвратително пътуване и сигурен дебют от обещаващ нов режисьор“, а „Variety“ добавят „Този филм ще промени кариерата на звездата Даниел Гилийс“. Кошмарен трилър – нали това се изисква по жанрово определение от подобен филм? Ашкрофт го е доставил, разказвайки за едно семейство, чиято идилична почивка на живописно крайбрежие се превръща в нещо потресаващо и абсолютно неочаквано, след като се натъкват на двойка психопати. Страховитото пътуване, на което потеглят всички, е стартирало 20 години по-рано, а с приближаване на целта злодеят разкрива ужасяващата тайна, породила действията му…

coming-home-in-the-dark-p-20210808

В основата на „Coming Home in the Dark“ е едноименният разказ на Оуен Маршъл, като съсценаристи са режисьорът Джеймс Ашкрофт и Илай Кент; в актьорския екип са още Ерик Томсън, Мириама МакДауъл, Матиас Луафуту и др.

Очаква се Dark Sky Films да пусне на екран този шантав трилър от 1 октомври 2021 в избрани щатски киносалони и платформи за VOD – да видим как ще им подейства на американците този психо-трилър! 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *