Следим екранизирането на „Filth” („Гавра”) на Ървин Уелш още откакто стана ясно, че Джеймс Макавой ще е актьорът, който ще влезе в ролята на изключително противоречивия главен герой на романа Брус Робъртсън (макар че вероятно щяхме да следим проекта когото и да бяха избрали за ролята, тъй като се интересуваме от всички екранизации по Уелш), но благодарение на първия нецензуриран трейлър, който видяхме преди няколко месеца, филмът в момента е сред най-очакваните от нас независими заглавия.

Сега имаме възможност да видим нов международен трейлър (отново нецензуриран), който допълнително циментира филма като една от „топ простотиите” за годината, които не бива да се изпускат. Вижте.

Макавой изглежда уникално в ролята, но голямата ни награда отива при Джим Броудбент – няма такъв кретен.

Ето малко повече подробности за сюжета:

Вечно кроящият схеми, предубеден и корумпиран полицай Брус Робъртсън (Макавой) е пред повишение и няма да се спре пред нищо, за да получи това, което иска. Работещ по разкриването на брутално убийство и заплашен от аспирациите на своите колеги, включително и Рей Ленъкс (Джейми Бел), Брус ще се погрижи за техния провал, точно под носа на нищо неподозиращия главен инспектор. Докато настройва колегите си един срещу друг, съблазнявайки жените им и изобличавайки тайните им, Брус започва да губи себе си в мрежа от лъжи, която е неспособен да контролира. Миналото му бавно го застига и избягалата му жена, осакатяващата му наркозависимост и подозрителни колеги започват да се отразяват на здравия му разум. Въпросът е ще може ли да остане вкопчен в реалността достатъчно дълго, за да се измъкне от мърсотията?

Режисьор на „Filth („Гавра”) е Джон С. Беърд („Cass”), а в ролите са Джеймс Макавой, Имоджен Путс, Джейми Бел, Джим Броудбенд, Еди Марсан, Джоан Фрогат, Имон Елиът и др.

Британската премиера на филма е през септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments