Досега американските интерпретации на обичани азиатски аниме и манга произведения се сгромолясваха грандиозно, като обикновено дори успяваха не просто да опропастят оригиналния продукт („Avatar: The Last Airbender”), ами и да обидят всички замесени („Ghost in the Shell”). Заради тази злощастна традиция е напълно разбираемо защо отдавна подготвяната адаптация на едно от най-обичаните анимета „Cowboy Bebop“ се разглежда с такъв огромен скептицизъм сред феновете, но ето че пристигат първите снимки на проекта на Netflix и се прокрадва искрица надежда.

За незапознатите първо ще разкажем, че „Cowboy Bebop“ излиза в края на 90-те години и се радва на огромен успех както сред публиката, така и сред критиката и се смята за едно от аниметата „порти“ – такива, с които започваш, за да се запознаеш с жанра и да се зарибиш. Сам по себе си оригинала, след първоначалните си 28 епизода, вдъхновява още две манги, а е ето и че най-сетне се стига и до американска адаптация. Историята разказва за група ловци на глави, които се опитват да избягат от миналото си, а естетиката е едновременно уестърн, нео-ноар и научна фантастика. От първите кадри, които Netflix пуснаха и можете да видите по-надолу, ясно си личи, че адаптацията е изключително стилна и визуално стимулираща и много вярна на оригиналния сериал.

В главните роли ще видим Джон Чо като Спайк Спийгъл, Даниела Пинеда като Фей Валънтайн и Мустафа Шакир като Джет Блек, Алекс Хасел като Вишъс и Елена Сатин като Джулия.

cowboy-bebop-1 cowboy-bebop-5 cowboy-bebop-6 cowboy-bebop-2 cowboy-bebop-7 cowboy-bebop-3 cowboy-bebop-4

Определено сме изключително впечатлени от кадрите, които виждаме, както от самия дизайн на продукцията и декорите, така и от костюмите и грима на героите. Естетиката със сигурност ни допада много, но за момента е невъзможно да предположим дали „Cowboy Bebop“ ще остане вярна на оригинала като сюжет и тематики. Знае се, че епизодите на Netflix няма да следват стриктно сюжетните развои на сериала, но със сигурност ще се възползват от някои от нишките. Със сигурност ще дадем шанс поне на няколко епизода, до тогава ще се радваме на кадрите и (вероятно скоро) първите трейлъри и ще изберем да останем оптимистично настроени.

Екипът, който ще доведе „Cowboy Bebop“ до екрана ни, се предвожда от създателите Андре Немец и Джеф Пинкнър („Наричана още“), а главен сценарист е Кристофър Йост („Thor: Ragnarok”). Режисьорът на оригинаното аниме Шиничиро Уатанабе е консултант, а оригиналната композиторка Йоко Кано се завръща с нова музика.

Cowboy Bebop“ ще излезе в Netflix на 19 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *