Явно Amazon се подготвят скоростно за премиерата на „Annette“ на Леос Каракс, защото на всички е ясно, че когато се използват прилагателни като „предизвикателен“, „странен“, „безпрецедентен“, „енигматичен“ и други в този дух и особено когато се отнасят за филма, открил поредния фестивал в Кан – това означава, че творбата е трудна… за продаване на широката публика. Именно затова са нужни и по-бляскави надписи в стил „диско-неон“, слагат се и вездесъщите цитати от пресата, както и големите букви на номинираните и носителите на „Оскар“ и други реномирани отличия – този „звезден блясък“ приковава погледа на зрителите и голяма част от тях ще дадат шанс на „Annette“.

Ние сме от другата „порода“ хора – от самото начало сме се зарекли, че ще гледаме този филм с широко отворени очи и уши и ако е възможно това да стане на голям екран, бихме се чувствали като галеници на съдбата.

Being in love makes me sick!

Абсолютно лудият и супер талантлив Адам Драйвър притежава едно уникално качество – макар да не прилага (почти) никаква визуална актьорска трансформация (с изключение на „Silence“ на Скорсезе), той изпълва физически с различна енергия всеки от своите персонажи. Дали ще бъде Адам в „Момичета“ на Лена Дънам или Чарли в „Семейна история“ на Ноа Баумбах, дали ще го намразим като Кайло Рен в „Star Wars“ или ще го аплодираме в „Патерсън“ на Джим Джармуш – той вече е доказал, че представлява сила, която режисьорите биха искали да имат на своя страна.

Без да сме гледали (все още) „Annette“ не можем да сме сигурни, но специално от премонтираните (и добавени) кадри на този трейлър оставаме с впечатление, че именно Драйвър е основната движеща сила на филма, а винаги чудесната Марион Котияр остава леееко в сянка, поела ролята на влюбената оперна дива, обожавана и поставена на пиедестал. В този трейлър има и по-сериозно участие на братята Рон и Ръсел Маел, познати на света като авангардните музиканти от „The Sparks“, които са и автори на идеята, либретото и музиката на новия мюзикъл, представен в Кан от целия бляскав актьорски и творчески състав, начело с режисьора Леос Каракс. И да не забравяме, че журито в Кан присъди режисьорската награда именно на Каракс, очевидно впечатлил ги с дързост и умения в интерпретирането на тази история.

В голямата романтична трагедия, посветена на славата и любовта, участват още Саймън Хелберг, Девин МакДауъл, Ребека Дайсън Смит и др. Припомняме отново синопсиса на филма:

Лос Анджелис в нашето съвремие. Хенри (Адам Драйвър) е стенд-ъп комик с жестоко чувство за хумор, който се влюбва в Ан (Марион Котияр) – световно известна оперна певица. Принудени да живеят в светлината на прожекторите, те са страстна и истинска звездна двойка. С раждането на първото им дете Анет, тайнствено малко момиченце с необикновена съдба, животът им се преобръща с главата надолу… Един филм на изключителния режисьор Леос Каракс („Holy Motors“), по историята и с музиката на Рон & Ръсел Маел от Sparks, този оригинален мюзикъл е пътешествие в света на любовта, страстта и славата.

Amazon Studios ще пуснат „Annette“ на голям екран (ограничен брой щатски киносалони) утре, 6 август 2021, а след още две седмици филмът ще може да бъде открит в стийминг-потока на Amazon Prime Video. Междувременно в доста държави по света е обозначена бъдеща кинопремиера (във Франция и Португалия беше пуснат още през юли) – Русия, Испания, Полша, Австралия и Нова Зеландия, Великобритания и Ирландия, Нидерландия, Швеция… Само да кажем – We’re (also) ready! 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *