Един от големите ни любимци, известният сърдитко Крисчън Бейл, е намерил следващия си проект, за който сме изключително любопитни едновременно защото историята звучи безобразно интересно, но също така защото предвиждаме, че това ще е нова роля, в която Бейл ще се трансформира впечатляващо физически.

Става дума за адаптация на статия, публикувана във Vanity Fair, написана от Дейвид Кушнър и озаглавена „The Church of Living Dangerously”. Откачената история разказва за американския проповедник Джон Лий Бишъп, който преживява трудно детство, когато чичовците му са карали него и други деца от квартала да се бият за тяхно забавление. С годините той става пастор на огромна църква в Портланд, известен е с това, че е шоумен по природа и е обичал да излиза на подиума си с екзотични животни. Когато става богат и известен, понася трудно славата и започва да злоупотребява алкохол и болкоуспокояващи хапчета. Синът му обаче се справя още по-зле и се пристрастява към метаамфетамини и хероин и Бишъп, за да бъде добър баща, решава да започне да се друса с него. В един момент той самият става муле за мексикански картел и прави 20 доставки преди да бъде заловен на границата.

Сама по себе си историята очевидно е невероятна, интересна и готова за филмова адаптация. Джон Лий Бишъп звучи точно като разнообразния и нестандартен характер, в чиито обувки Бейл без съмнение ще влезе успешно – едновременно безотговорен, отдаден баща, самовлюбен и самоуверен – аспектите на героя са много и нямаме търпение да видим как Бейл ги довежда до екран. Освен това чисто физически Бишъп е доста далеч от Бейл – той е пълен, русоляв и с козя брадичка, което моментално значи, че отново ще гледаме Бейл в ново физическо превъплъщение. Това винаги ни радва, макар и да нямаме никаква нужда от него – той може да построи основите на кариерата си именно на тези превъплъщения, но всъщност е перфектен актьор, който няма нужда от никакви спомагателни средства.

Другата чудесна новина е, че Чарлс Рандолф е нает да напише адаптирания сценарий на „The Church of Living Dangerously”. Рандолф е авторът на „Големият залог” и „Bombshell” – и двата прекрасни филма по истински истории, които чудесно успяха да комбинират увлекателен наратив с изследване на много интересни и належащи житейски проблеми.

Режисьор за сега не е обявен, но ще се ослушваме за новини, когато сценарият бъде написан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *