В началото на годината Netflix най-накрая разкриха повече детайли около потайния им проект, дръзващ да възроди на малък екран симпатичното ексцентрично семейство Адамс. Потвърден бе слухът, че на чело на продукцията ще застане гуруто на готик персонажите Тим Бъртън, както  беше разкрит и фактът, че сериалът ще постави в центъра на събитията безчувствената тийнейджърка Уенсдей Адамс, толкова обичана и често цитирана от потребителите в Туитър. Малко по-късно стана ясно, че Netflix са хвърлили око на изгряващата актриса Джена Ортега за главната роля. Все така обаче си оставаше загадка върху кого ще се спрат продуцентите за емблематичната двойка Гомес и Мортиша Адамс.

Шок за феновете бе когато преди дни беше официално обявено, че високите токчета на Мортиша Адамс ще обуе не кой да е, а носителката на „Оскар“ Катрин Зита-Джоунс. Новината идва седмица след като беше потвърдено, че Гомез Адамс ще бъде изигран от пуерториканския актьор Луис Гузман, който сме свикнали да гледаме в поддържащи роли във филми на големи имена като Пол Томас Андерсън, Стивън Содърбръг и т.н.

Сериалът „Wednesday”, който ще се състои от 8 епизода, е оглавяван от дуото, стоящо зад „Smallville”, Алфред Гоф и Майлс Милър и е режисиран, и продуциран от Бъртън. Набързо припомняме и, че сюжетът ще се върти около тийн годините на Уенсдей в специалната академия Evermore. Там Уенсдей попада в капана на 25-годишна мистерия, засягаща родителите и, която тя ще трябва да разреши, докато междувременно се опитва да осуети ужасяваща поредица от убийства, тероризираща града. На всичкото отгоре на малката Адамс ще и се наложи както да се оправя с ежедневни тинейджърски драми, така и да се научи да контролира телекинетичните и способности.

Трудно е да си представим някой друг, а не великата Анджелика Хюстън, в ролята на Мортиша. Именно играта на Хюстън в игралните филми от 90-те направиха ролята толкова култува. И въпреки, че това определено е висока летва не можем да си представим някой по-подходящ от Катрин Зита-Джоунс. Тя определено не беше очевидния избор, тъй като в множеството петиции от страна на феновете името и не фигурираше никъде, но след обявяването чак се чудим как изобщо не ни е минало през ума. Тази елегантност, изтънченост, чар и волност без съмнение няма да представляват трудност за уелската актриса. Надяваме се, че тя ще подходи с желание към ролята и ще ни представи една нова и още по-пламенна страна на г-ж Адамс.

И докато този им избор не поставяме въобще под въпрос, този на Гомез ни е малко съмнителен. От всички имена, които бяха спрягани за главата на семейство Адамс, от Оскар Айзък, та чак до Антонио Бандерас („Маската на Зоро“ reunion) не очаквахме продуцентите да се спрат върху не чак толкова типичния leading man. Не се съмняваме в актьорските умения на Луис Гомез, просто образите на Гомез и Мортиша винаги са възприемани като символ на неизгарящата страстна любов, а някак си привидно Гомез и Зита-Джоунс не можем да си ги представим един до друг да излъчват подобна химия.

Само времето ще покаже дали тези избори са били правилни, но е очевидно, че интересът ни към „Wednesday” няма намерение да стихва, също като пламъка между Мортиша и Гомез, и трепетно чакаме още новости около продукцията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *