Тотално бяхме забравили информацията, че Netflix подготвят игрална поредица-римейк на отдавнашната детска анимация „Avatar: The Last Airbender“. И ето как, три години след като се заговори за тази идея, се оказва, че нейде по пътя на изглаждане на творческите подходи към историята, създателите на оригиналния сюжет са „отпаднали“ от екипа, а феновете са започнали сериозно да се питат дали въобще сериалът ще бъде достоен за внимание. Преди около седмица е бил обявен основният актьорски екип, ангажиран за главните герои, и заедно с имената им е било публикувано писмо от новия шоурънър – Албърт Ким (познат с работата си по поредиците „Nikita“ и „Sleepy Hollow“), с което (може би) той иска да спечели доверието на скептиците.

Ето кои са младежите, чието бъдеще пред камерите ще зависи от успеха на „Avatar: The Last Airbender“: ролята на Аанг е поверена на Гордън Кормиър, като Катара ще видим Киавентийо, в ролята на Сока влиза Иън Оусли, а принц Зуко ще бъде Далас Лиу. Имената на героите са познати на няколко поколения деца, които са израснали с рисуваните приключения на Аанг и приятелите му, а за онези, които (съвсем) не знаят за какво иде реч, ще напомним накратко:

Avatar: The Last Airbender“ разказва за свят, в който човешката цивилизация е разделена на четири нации: Вода, Земя, Въздух и Огън. След като единственият владетел на четирите елемента Аватарът, който опазва мира между отделните царства, изчезва, Огнената нация обявява война на останалите, която продължава 100 години. Съдбата на света се оказва в ръцете на 12-годишния Аанг, който трябва да възвърне мира, като овладее четирите елемента и спре завинаги Огнения господар.

avatar20210819

Ето и малко по-детайлни характеристики на главните герои:

Аанг е безстрашен младеж на 12 години, който обича да се забавлява и се оказва, че всъщност той е прословутият Аватар, господар на четирите елемента, пазител на равновесието и мира в света. Аанг се оказва истински феномен, който владее въздуха, и неохотно приема факта, че трябва да бъде герой и да поеме бремето на дълга си, но в същото време не изневерява на приключенския си дух и естествения си стремеж към забавления.

Катара е на 14 години – целеустремена и изпълнена с надежда владетелка на водата, последната от жителите на родното ѝ малко селце. Въпреки крехката си възраст, тя вече е имала истински трагични моменти в живота си и именно това е възпряло постигането на истинския ѝ потенциал. Тя притежава топло и грижовно сърце.

Сока е на 16 години – изобретателният и язвителен по-голям брат на Катара. Самоуверен, дори понякога нахален, той приема абсолютно сериозно отговорността да бъде лидер на племето си, въпреки съмненията му по повод воинската сръчност, която притежава – съмнения, които той умело прикрива с остроумие и специфичното си чувство за хумор.

Принц Зуко е на 17 години – умел властелин на огъня и внимателно охраняван наследник на трона на Огнената нация. В един момент той започва да се скита из света в изгнание, обсебен от стремежа си да залови Аватара – той вярва, че това е единствения начин да възвърне достойнството си и да изпълни очакванията на жестокия си баща с мания за контрол върху всичко – Огнения господар.

Шоурънърът Албърт Ким е изпълнен с ентусиазъм в работата си по проекта и твърди, че за интереса му към историята е виновна собствената му дъщеря, която е била като залепена за телевизионния екран и анимацията, излъчвана преди 15 години. Освен това той обръща внимание на факта, че специалните ефекти са се развили и усъвършенствали във всевъзможни посоки и благодарение на тях би могло да се предаде атрактивно богатството на екшън и фантастични детайли в сюжета.

Netflix не са обявили още премиерна дата за „Avatar: The Last Airbender“ – ще следим за ъпдейти по този проект, най-малкото за да се убедим, че няма да прилича на творението на М. Найт Шамалан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Реално не бяхме забравили, ама след изцепката на Шаямаланчо, искаме да не се сещаме никога повече за игрална адаптация 🙂 Дано Нетфликс направят нещо повече, но лично аз се съмнявам да е по-добре…