Дойде ли време за втори сезон на „Вещерът“ („The Witcher“)?! Netflix явно са готови, като вчера се е състоял и първият (въобще, в света) WitcherCon – виртуално събитие за фенове, което организират Netflix и CD Projekt Red, посветено на всички медии, в които „живее“ Вещерът – книги, игри, телевизионни поредици… Именно там бе обявена и премиерната дата на втория телевизионен сезон по Netflix – 17 декември 2021.

Колкото и да се бунтувахме първоначално от избора на красавеца Хенри Кавил за главната роля в екранизациите по епоса на Анджей Сапковски, след като се убедихме, че задължително трябва да видим сътвореното от Netflix (най-малкото за да сме аргументирани в спорове!), може би дойде време да си признаем, че приехме Белия Вълк от Ривия да се подвизава с изваяното тяло на (бившия) Супермен. В края на краищата той много не говори и е важно да размахва оръжията, които му попаднат, с адекватна сила и бързина – в тези неща Кавил е добър, тренира упорито. След като в края на първи сезон най-сетне пътищата на Гералд и Сирила се пресякоха, сега е време воинът да отведе принцесата в Каел Морен – да я пази и тренира. На WitcherCon бе представен и трейлър, чрез който почитателите се завръщат, макар и за малко, в любимия си фентъзи свят:

В сезон 2 на „Вещерът“ ще видим отново в основните роли познатите актьори – Хенри Кавил (Гералд), Аня Шалотра (Йенифер) и Фрея Алън (Сири), както и Джой Батей (Джаскиър). Освен тях ще видим Ким Бодниа („Killing Eve“) като вещерът Весемир, ментор на Гералд, както и Пол Бълиън като вещерът Ламбърт, лично ангажиран с тренирането на Сири. В актьорския екип участват още Аджоа Андо („Bridgerton“) като Ненеке, ментор и майчинска фигура за Гералд, а също и Греъм Мактавиш („Outlander“) в ролята на Дийкстра, Саймън Калоу, Лиз Кар, Крис Фултън, Каси Клер, Кевин Дойл и др. Ето какво гласи и официалният синопсис на втори сезон, а веднага след него може да видите и актуален постер.

Убеден, че Йенифър е загубила живота си в битката при Содън, Гералд от Ривия отвежда принцеса Сирила на място, където се чувства сигурен – в дома на детството си Каер Морен. Докато кралете, елфите, хората и демоните извън стените на крепостта се борят по между си за надмощие, той трябва да защити момичето от нещо много по-опасно – тайнствените сили, които тя носи в себе си.

the-witcher-season-2-poster-netflix-vertical

В специалния WitcherCon-панел „Deck of Destiny“ вчера са участвали Аня Шалотра, Фрея Алън, Мими М. Кайся и Пол Бълиън, както и шоу-рънърката и изпълнителен продуцент на сериала – Лорън Шмид Хисрич, която обръща внимание на развитието на отношенията между Гералд и Сири в предстоящия сезон:

В края на първи сезон една от най-емоционалните сцени, по които работихме, беше срещата на Гералд и Сири, след като през цялото време до момента бяха търсили един друг… Най-накрая бащинският образ и образът на дъщерята се оказват заедно, макар до този момент да не са знаели нищо един за друг. Беше забавно да започнем втория сезон на поредицата с мисълта: „Те все още не са семейство – как да направим така, че да се сближат?“ Какво правиш, ако си човек като Гералд, който е наясно, че не му е нужен никой друг в този свят? Обаче после се оказваш с момиче, за което отговаряш само и единствено ти? Освен него имаме и Сири – свикнала хората да се грижат за нея, но в продължение на целия първи сезон ѝ се налагаше да бяга от всички, а сега се оказва с воин, който е орисан да я пази и закриля. Двамата не знаят какво да правят един с друг – беше забавно да започнем сезона с изясняване на отношенията им. Трябваше да направим така, че връзката им да е истинска и инстинктивна и за тях самите – тя датира от самото начало.

И за да не се окаже, че почитателите не са получили всичко, за което жадува душата на истинския фен, на този емблематичен първи WitcherCon е била премиерата и на трейлъра на един пълнометражен аниме-филм – „The Witcher: Nightmare of the Wolf“, който се явява своеобразна предистория на познатите събития. По време на панела „Geralt of T-Rivia“ изпълнителната продуцентка Лорън Шмид Хисрич споделя първи поглед към Весемир – младия вещер-бандит, който се измъква от мизерния си живот, като отстрелва чудовища срещу заплащане. Именно той се оказва в един момент ментор на Гералд.

Този аниме-филм разширява света на „Вещерът“, като се фокусира върху времето преди Гералд. Весемир побеждава странни чудовища, които тормозят раздираното от политически противоречия кралство, но и е въвлечен в страховито приключение, което го принуждава да се изправи срещу демоните от своето минало. Ким Бодниа дарява своя глас на Весемир и впоследствие ще го видим в ролята на ментора на Гералд във втори сезон на сериала по Netflix. Освен това преди време се заговори за още една предистория – „The Witcher: Blood Origin“, която все още е в ранен подготвителен етап, но в нея се очаква да участва Мишел Йо, а действието се развива 12 века преди събитията, познати от „Вещерът“.

Междувременно за всички, които (все още) не са дали шанс на сериала – първи сезон може да се открие в Netflix, а премиерата на аниме-филма „The Witcher: Nightmare of the Wolf“ е също в стрийминг-платформата, на 23 август 2021. Следващата премиерна дата е на втори сезон – 17 декември 2021.

witcher_nightmare_of_the_wolf_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Евтинджос и изсмукана от пръстите мащабност. Епос, майас.Мирише на Холмарк и мухъл.