Продължение на продължението? Мда – има и „такова животно”. И колкото и да са увлекателни, дори трогателни „оригиналите”, желанието да бъде продължена историята в този случай май изиграва лоша шега. За новата „завера” на триото Итън Хоук-Джули Делпи-Ричард Линклейтър вече сме ви информирали, и дори сме ви показвали как изглеждат двамата главни герои 18 години след първата си среща, а сега е време за първия трейлър.

Честно, за мен тази видеосреща е разочарование. Познавачите, които вече са видели филма на Сънданс твърдят, че „Преди полунощ” трябва да се гледа непредубедено и без предварителна информация, защото филмът бил „не само фантастична и стойностна част от трилогията за Джеси и Селин, но и един от най-добрите филми на годината”. Е, чак пък?! Може и да е вярно, аз лично ще стискам палци – въпреки скептицизма, с който ме изпълни този първи трейлър.

За незапознатите – ето трилогията в три изречения:

Джеси и Селин се срещат съвсем случайно във влак и в продължение на 14 часа се разхождат из Виена. Девет години по-късно Селин открива Джеси в една парижка книжарница, където той представя книгата си, описваща тяхната единствена и уникална нощ. След още девет години срещаме отново двамата герои, в Гърция…

Очаква се Sony Pictures Classics да пуснат филма на 24 май и някой почитател на триото творци да направи възможна срещата му с публиката и у нас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. ХАхахах пускам си първия, за да загрея. До колкото си спомням бяха доста прилични филма-първите два.