Интересни новини споделят THR по повод ново раздвижване около Нийл Геймън. След като „American Gods“ приключиха живота си за Starz (след много задкулисни проблеми), техният автор е успял да финализира сделка с Amazon за продуциране на едни шест епизода под формата на поредица, която се явява адаптация на романа му „Момчетата на Ананси“ („Anansi Boys“). Работата по този проект е в толкова напреднала фаза, че дори ще започват снимки след няколко месеца, избраната дестинация е Шотландия, а партньор на Геймън като шоурънър ще бъде режисьорът на обичните ни „Добри поличби“ – Дъглас Макинън.

Съавтори на Геймън в разработването на „Момчетата на Ананси“ за телевизионния екран са Лени Хенри, Арвинд Итън Дейвид, Кара Смит и Рейчиъл Офори. В режисьорския екип отговорности ще си поделят Ханел М. Кълпепър („Star Trek: Picard“), Джермайн Джулиен („Grantchester“) и Азър Салим („Doctor Who“) (дори по имената само може да се познае, че се следват правилата за етническа и полова равнопоставеност).

При все че историята не може да бъде определена като „продължение“ на „American Gods“, новата поредица ще проследи терзанията на младия Чарли Нанси, който открива, че наскоро споминалия му се татко всъщност е Ананси – богът-мошеник, познат като умел паяк в западна Африка и Карибите, който знае всички истории (или г-н Нанси от „American Gods“). Но понеже Орландо Джоунс, когото познаваме вече в ролята на г-н Нанси, е бил „уволнен“ заради разни проблеми извън снимачната площадка, той надали ще се „завърне“ в ролята – по-скоро Amazon ще се опитат да „освежат“ максимално материала и митологията около сюжета. Ето какво гласи анотацията на романа, публикуван преди десетилетие от Издателство „Бард“:

Излязъл изпод перото на един от най-оригиналните таланти в жанра, романът „Момчетата на Ананси” е щуро пътешествие в дебрите на митологичното, пътешествие едновременно стряскащо, ужасяващо, вълнуващо и смешно до сълзи. Дебелият Чарли Нанси има лоша седмица. Баща му, с когото отдавна не се погаждат, е починал на сцената в караоке бар, с което за пореден път е засрамил сина си до смърт. Но това далеч не е краят. Защото, както Чарли скоро ще открие, баща му е бил пакостливият бог Ананси. Той е бунтовен дух, който може да хързулне общоприетия ред, да направи куп пари от нищото и да сащиса дори дявола. Нищо чудно, че животът на Дебелия Чарли е на път да се обърне нагоре с краката…

Очакваме с нетърпение (и малко страх) втория сезон на „Добри поличби, което си е чудесно обещание и знак за прекрасните отношения именно между Amazon и Нийл Геймън. Той очевидно има сериозен прилив на творчески ентусиазъм, прибавяйки и „Момчетата на Ананси“ към проектите, по които действа усърдно – не забравяме, че сред тях е и „Sandman“ в партньорство с Netflix. Това е добре, нали – както казва един прочут герой, „колкото повече – толкова повече“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *