Пандемията може все още да е в устите на хората и със сигурност опасността от нея не е отминала напълно, но с масовото отваряне на киносалоните всички големи заглавия, които бяха отложени миналата година, най-после получават нови премиерни дати. Заедно с тях се задвижват и ръждясалите колела на маркетинга, което е и причината да пишем днес.

Едно от тези заглавия е римейкът на култовата хорър поредица „Кендимен“ („Candyman”) на режисьорката Ниа ДаКоста по история на Клайв Баркър. Измина точно година, откакто видяхме последния тийзър трейлър, и сякаш оттогава всички новини покрай проекта спряха заради COVID. Днес филмът се завръща с нова премиерна дата и чисто нов трейлър, който налазваме като пчели на мед:

Продължаваме да сме умерено ентусиазирани за този проект. По принцип това е една от поредиците, които плачат за читав римейк и нова насока. Съдейки по този трейлър, явно ще получим точно това. Харесва ни визията, тонът и хорър елементите, както и идеята, че този Кендимен не е същият като героя на Тони Тод от оригинала, а е по-скоро чисто нов злодей. Самата идея, че може да има множество Кендимен-и, задава интересна насока за франчайза като цяло, но се опасяваме, че може да изиграе лоша шега на продуцентите, ако решат да залитнат в събиране на множество злодеи на едно място. Също така, самата предистория за афроамериканец, убит от полицаи, който впоследствие се превръща в Кендимен, ни кара да се задавим на сладкия медец. Със сигурност ще дадем шанс на проекта и стискаме палци да видим адекватно третиране на материала.

Припомняме ви, че поредицата се състои от три филма, в които Кендимен е изигран от великия Тони Тод, а историята за героя е базирана на краткия разказ „The Forbidden” от великия Клайв Баркър. Режисьор е Ниа ДаКоста („Little Woods”), а сценарият е дело на Джордън Пийл и Уин Роузънфийлд. Екипът от актьори се оглавява от Яя Абдул-Матийн II („Нас“, „Аквамен“), Тейона Парис („If Beale Street Could Talk“), Нейтън Стюърт-Джарет („Misfits”, „Utopia”) и Колмън Доминго.

Новата премиерна дата на филма е 27 август, а в завършек ви предлагаме и два нови постера.

candyman_ver3_xlg candyman_ver2_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Много слаб филм,само това мога да напиша.Покрай работата ми имах възможност да го гледам и не го препоръчвам.