Извънземното нашествие е поджанр с дълбоки корени, който съществува в киното и литературата от много време. Заради това, въпреки че сме големи почитатели на фантастиката и винаги обръщаме внимание на потенциални силни нови попълнения в него, все пак трябва да видим нещо различно и интересно, за да се развълнуваме много за нова история с пристигащи на земята извънземни. Дали ще е подходът към историята, впечатляващ екип зад камерата или интересен актьорски състав, все нещо трябва да се отличи, за да се заинтересуваме.

Един такъв претендент за ново забележително попълнение в библиотеката на жанра е „Invasion” – предстоящ сериал на Apple TV+, написан от Саймън Кинбърг и Дейвид Уейл. От Кинбърг не очакваме нищо хубаво, ако трябва да сме честни, защото вече многократно ни е разочаровал със супергеройските си проекти, затова пък Уейл е доста интересен и обещаващ нов глас в света на фантастиката. Прибавяме към тях и режисьорът на всички 10 епизода на сериала Джейкъб Вербруген, чиято работа по „The Fall“ и „The Alienist” прави добро впечатление и се заформя един нелош екип.

Следва историята, която също звучи по-скоро обещаващо. „Invasion” ще разкаже за начина, по който инвазията повлиява на животите на няколко напълно различни герои – учен, военен, шериф, астронавт и майка. Всеки един от тях ще трябва да се справя с последствията от пристигането на извънземни на Земята, какво значи то за собствените им животи и за всеобщата ни човечност. Различните перспективи ще бъдат докарани до екрана от изключително разнообразен и интересен актьорски състав, начело на който ще видим прекрасния и неомръзващ Сам Нийл, а освен него – Шамир Андерсън („Stowaway”), Голшифте Фараани („Extraction”), Фирас Насар („Fauda”) и Шиоли Кутсуна („Deadpool 2”).

Вижте първия трейлър сега:

Определено не ни грабва с особена оригиналност, затова пък безкрайните пари на Apple изглежда, че са вкарани ползотворно в употреба и визията със сигурност е впечатляваща дори само от трейлъра. Освен това самата идея, че историята ще бъде разказана от гледната точка на различни хора, с различни перспективи, ценности и нагласи, също може да се окаже доста печеливша. Върха на сладоледа е любимият ни Сам Нийл, чието присъствие само по себе си  би ни накарало да дадем шанс поне на началото на сериала, докато преценим дали ще ни грабне достатъчно, за да го проследим до края.

invasion-apple-tv-show-poster-image

Invasion” е написан от Саймън Кинбър и Дейвид Уейл, режисиран от Джейкъб Вербруген.

Сериалът ще дебютира с три епизода на 22 октомври в платформата на Apple TV+, след което останалите ще се появяват веднъж седмично.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *