maude hirst и georgia hirst
Мод Хърст и Джорджия Хърст

Тазгодишното издание на Aniventure Comic Con наближава, а програмата на събитието става все по-привлекателна. Последните новини свързани с най-голямата фенска конференция у нас, са че звездите от „Викинги“, сестрите Мод и Джорджия Хърс, изпълняващи ролите на  Хелга и Торви ще са сред специалните гости и феновете ще имата специална възможност да се срещнат с тях лично.

Повече подробности вижте в официалното прессъобщение.

Лоялната съпруга на Флоки и принцесата-воин пристигат в България за най-голямото поп-културно събитие

Един от най-гледаните сериали – „Викинги“, идва с две от звездите си на тазгодишния Aniventure ComicCon. Британските сестри Maude Hirst и Georgia Hirst, които познаваме като Хелга и Торви ще стъпят на главната сцена на най-голямото младежко събитие у нас, а за най-верните фенове на сериала ще има и специална зона за лична среща с двете актриси.

MaudeHirst стартира кариерата си с участие във филмите Crushand Curry (2008) и Nuryan (2009). Oт 2008 г. до 2010 г. тя влиза в ролята на KatAshley в световнопризнатия сериал на BBC The Tudors (Тудорите), редом до знаменитости като Jonathan Rhys Meyers и Henry Cavill. Следва заслужената покана за участие във „Викинги“, където прекарва четири години. Героинята на Maude в историческия драматичен сериал е Helga – упоритата и лоялна съпруга на проблемния Флоки, която остава с него въпреки всичко. Дива, безгрижна и аутсайдер, тя е жена, която се справя успешно с множество сериозни травми в сериала, до края на четвърти сезон, в който бива убита.

Georgia Hirst е по-малката сестра на Maude, която също взема сериозно участие в сериала на History Channel. Тя влиза в ролята на Torvi – принцеса на датчаните и воин с неукротим характер. Същевременно тя е грижовна и изключително силна млада жена, спечелила симпатиите на зрителите във всички сезони на сериала. За петте години снимки героинята на Georgia става майка на три деца, съпруга на Jarl Borg, на Erlendur и на Bjorn Ironside. Какво ще се случи с Torvi ще стане ясно през ноември, когато предстои да се излъчи втората половина на сезон 5. А докато трае чакането, феновете на сериала у нас имат неповторимия шанс да срещнат сестрите Hirst на Aniventure Comic Con, да се снимат с тях или да получат техен автограф. Панелът с тяхно участие ще бъде на 16.09, а модератор ще е родната ТВ водеща Станислава Айви.

Някои от най-обичаните актьори от сериали ще присъстват на тазгодишното издание на Aniventure Comic Con на 15-и и 16-и септември в Интер Експо Център. Силната селекция вече включва три имена от култовия „Игра на тронове“ – The Night King (Vladimir Furdik), Hodor (Kristian Nairn) и Podrick Payne (Daniel Portman).

Освен актьори, двудневното събитие ще доведе в София и някои от най-атрактивните косплей звезди – REIKA, Kamui и Mellu’s Cosplay, като всички те ще имат собствени зони на фестивала, където феновете ще могат да получат автограф или снимка с тях.

Специално за любителите на комиксите и уеб-комиксите пък ще бъде отворена отделна зала, която ще събере някои от най-популярните художници като Rob DenBleyker (Cyanide & Happiness), Yehuda Devir (One of Those Days) и Стен Дамянов (Just Spas).

Билетите за цялото събитие са в продажба на цена от 35 лева за два дни. Деца до 7 години влизат безплатно, ако са придружени от родител, а за деца от 8 до 12 години (включително) цените на редовните билети са с 50% отстъпка. Всички те са достъпни в бензиностанции OMV, мрежата на Eventim.bg, както и на www.comiccon.bg/tickets.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *