Отне ни малко повече от нужното време, за да стигнем до информацията за бъдещите творчески планове на супер талантливата Тони Колет. В тях се включва развитие по темата за проекта на HBO Max „The Staircase“ – към любимия ни Колин Фърт в актьорския екип там се присъединяват още Жулиет Бинош, Паркър Поузи, Розмари ДеУит и Софи Търнър, а Тони Колет ще се ангажира с ролята на Катлийн Питърсън.

The Staircase“ се фокусира върху подробностите за подозрителната смърт на съпругата на американския писател Майкъл Питърсън, чиято роля поема Фърт (знаем колко ужасяващо хладнокръвен може да бъде, когато сюжетът изисква това от неговия образ). Неясните обстоятелства, при които Катлийн е приключила земния си път, пораждат много въпросителни, репортажи, статии, дори документална поредица. Подготвяният игрален сериал по същата тема е продуциран от Annapurna Television и HBO Max, като сценаристите Антонио Кампос и Маги Кон ще бъдат шоурънъри и изпълнителни продуценти, а Кампос ще режисира шест от осемте епизода.

И докато чакаме „Nightmare Alley“ на Гийермо дел Торо, в който Тони Колет участва заедно с Кейт Бланшет, Брадли Купър, Руни Мара, Уилям Дефо, Майкъл Шанън, Ричард Дженкинс, Рон Пърлман и Марк Повинели, номинираната за „Оскар“ австралийска актриса подготвя и своя режисьорски дебют – „Writers and Lovers“.

В детайлите, споделени преди време от Deadline, ставаше дума за партньорство между Колет и независимите Topic Studios, като в основата на проекта е едноименната книга на Лили Кинг. Историята на „Writers and Loversсе развива в 90-те години на ХХ век и разказва за писателка, която отчаяно търси вдъхновение, след като животът непрестанно ѝ поднася неприятни изненади като провалена любовна връзка и внезапната смърт на майка ѝ. По сценария работи самата Колет, в съавторство с Ник Пейн.

Ето какво споделя актрисата:

От известно време разсъждавам върху желанието да направя стъпки в режисурата, но бях доста заета с ежедневната си работа. Вълнувам се, че ще имам възможност да вдъхна живот на красивия, забавен, трогателен роман на Лили Кинг. Историята е силна и я разбирам с цялото си същество – и като жена, и като творец. Става дума за себепознанието и вярата в собствените сили. Това не винаги е лесна задача, но е най-важния и задължителен път, по който всеки от нас трябва да поеме. Вдъхновена съм от този роман!

Макар да не е сигурно кога ще стартира същинската работа по филма – кастинг, снимачен период и други важни стъпки за направата му, искрено се надяваме да видим скоро режисьорския дебют на любимата ни, страхотна Тони Колет.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *