Режисьорът на „LionГарт Дейвис е набелязал новият си проект – напрегната научно-фантастична история, която звучи повече от обещаващо, заради дълбоката тематика, която ще изследва, както и защото вероятно ще покаже на феновете малко от това, което могат да очакват от Дейвис, когато той се заеме с предстоящия „Трон 3“.

Проектът се нарича „Foe“ и е екранизация по едноименната книга на Иън Рийд. Рийд и Дейвис заедно са адаптирали историята, която разказва за млада женена двойка, чийто живот е разтърсен, когато в дома им се появява непознат, носещ новината, че съпругът е избран за специална мисия. Той трябва да отиде на експериментална космическа станция, която обикаля Земята, а за съпругата вече е уредена компания и тя няма да е сама дори и за секунда, докато той е в космоса.

Сърша Ронан, Пол Мескал, Лакийт Станфийлд и Гарт Дейвис
Сърша Ронан, Пол Мескал, Лакийт Станфийлд и Гарт Дейвис

Звучи сравнително стандартно като синопсис, но интересното идва, когато видим с колко много теми Дейвис смята да се занимава, докато разказва семплата история. Ето какво казва той за решението си да се заеме именно с „Foe“:

От много време търся да направя нещо в сферата на научната фантастика, винаги ми е било в списъка от неща, които искам да направя преди да умра. Също така исках да е нещо, което мога да превърна в наслада за актьорите с феноменални нива на актьорска игра. Прочетох „Foe“ и не можех да я оставя. Изключително напрегната е, много влиятелна и се занимава с фантастиката по много земен начин, който говори за това къде отиваме като общество, с много от въпросите, които всички си задаваме, изследвани по задълбочен начин. И любовната история ми разби сърцето, този разказ за самоопределянето, за борбата за най-скъпоценните неща в живота ни и напомня на публиката, че времето, което имаме тук е безценно и че трябва да се държим с планетата така, както се държим един с друг. Идеята на филма е, че корпоративните сили и разпадът на околната среда буквално разяждат натуралния свят, не просто природата, но и от човешка гледна точка.

Ентусиазмът на Дейвис за проекта си личи веднага и ни грабва успешно с видното желание да направи точно такъв тип sci-fi, какъвто обожаваме – история, която използва технологичния напредък, за да изследва общочовешки теми, засягащи всеки човек във всяка една епоха. Още повече се радваме, че главните роли ще бъдат поети от невероятно талантлив актьорски екип, оглавен от любимката ни Сърша Ронан, както и Лакийт Станфийлд и Пол Мескал. Ронан е изключителен талант, който сияе във всяка една роля и самото й кастване ни подсказва, че главната женска роля ще бъде по-сложна и централна от това, което синопсисът описва.

Foe” ще търси разпространители на дигиталния пазар в Кан, а снимките ще започнат през януари в Австралия, което вероятно говори, че ще дебютира към края на 2022г. Ще следим развитието му с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *