Тони Гилрой
Тони Гилрой

Всякакви слухове и подробности витаят в пространството по повод „Rogue One: История от Междузвездни войни”, и при все че на Disney много им се иска да лансират версията как всичко е наред и с допълнителния снимачен период те просто искат да направят филма възможно най-добър, надали много хора им вярват. Сериозно се говори, че всъщност студиото иска изцяло да „прекрои” филма.

Недоволството на Disney от представената им първа версия на „Rogue One” вероятно идва най-вече от това, че тонът му е като на военен филм. Излезе наяве информация, че почти 40% от готовия материал ще бъде заснет отново – не си спомняме някога да сме обръщали внимание на допълнителни снимачни периоди, но този процент е наистина внушителен! В самия край на седмицата стана ясно, че Тони Гилрой („Майкъл Клейтън”, „Наследството на Борн”), който е един от сътрудниците по полиране на сценария през миналата година, не само ще се намеси, за да помогне да се пренапишат сцените, но и ще „надзирава” снимките. Гилрой е супер-майстор с над 25-годишен опит в киното, правил е доста услуги като човек, готов да „оправи нещата” – с вещина и усет към спецификата на съответния филм. Той е изключително добър сценарист и нека не забравяме, че „Майкъл Клейтън” беше номиниран за осем награди Оскар, включително за най-добър филм и режисура.

Гилрой няма да е сам – според THR ветеранът-координатор на каскади и режисьор на втори екип Саймън Крейн („На ръба на утрешния ден” , „Z-та световна война”, „Титаник”) също се включва да асистира по време на допълнителните снимки. Ясно е, че нещата хич не са розови, след като се включват двама опитни кинаджии, за да се случат новите сцени по възможно най-безболезнения и бърз начин – шест седмици и очевидно много работа, която трябва да се свърши за това време. Не може да не се запитаме каква роля е отредена на Гарет Едуардс и къде остава той в цялото уравнение – дали пък не влиза да монтира, за да се окаже възможно най-малко забавянето до финализиране на филма?

Всички действия на Disney могат да се обяснят с едно желание – нужно е да се получи хит, който със сигурност да спечели над един милиард долара в боксофис резултатите, а не да показват на публиката жанров филм. Франчайзът „Star Wars” очевидно не може да си позволи експерименти или завой в някаква, различна посока, защото на кого ще се продават милионите кукли и играчки, ако хората откажат да гледат „военен” филм в космоса…

За финал ви предлагаме да си припомнете какво споделя Гарет Едуардс за филма в едно кратко интервю от миналата година, както и да видите един key art от предстоящия Star Wars Celebration Europe 2016, който ше се проведе в Лондон на 15-17 юли. „Арта” комбинира герои и елементи, както от „Rogue One: История от Междузвездни войни”, така и от „Междузвездни войни: Епизод VIII” .

плакат

Всичко по вечната и любима тема „Star Wars” може да откриете в новините ни до момента, както и сред епизодите на нашия подкаст Inglourious Kunts. Премиерата на „Rogue One: История от Междузвездни войни” („Rogue One: A Star Wars Story”) все още е на 16 декември 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Ужас… мамка му.
    Тия (Дисни) ще съсипат филма. И не говоря за тези двамата пича.. Говоря за Дисни (дРисни). Мамка му имам лошо предчувствие….

  2. Ужасна новина хора. тъкмо се надявах Гарет Едуардс най-накрая да направи силен мрачен, а не детски лигав филм от поредицата като Епизод 7. Мамка им диснаджийска. Що не оставят човека да си свърши работата, а не да се месят навсякъде.Бесен съм. И ще елиминират труда на един млад и доста талантлив режисьор. Тъпанари!

    1. Напълно съм съгласен с теб. Аз го бях казал и преди, но ще се повторя. Аз съм ЗА и съм ентусиазиран и положително настроен към разширяванео на Star Wars вселената, защото както знаеш тя е огромна и може да направиш хиляди филми по нея. Пък от друга стана не ми се гледат 15 филма за Люк Скайуокър и Чубака. Гледа ми се нещо друго и доста по различно. Това доста по различно в един начален етап може да е въпросната Антология, която коменираме. Само и с едно единствено условие. Да не започнат да ги окепазяват. Защото ми се гледа нещо качествено и никак не ми се нрави идеята да го превръщат в сапунка от телевизията. Колкото до Гарет Едуарс, честно казано съм леко резервиран, защото Чудовища ми хареса и подхода му беше стахотен на момчето, но съм разочарован от Годзилата. Но все си мнисле, че като млад и иновативен режисьор той би се спрравил чудесно със задачата си, да направи качетсвен филм, такъв какъвто го вижда….А наистина ми се гледа доста по различна Вселена. Ако наистина филма излезе толкова „heist movie”, колкото го описват би било страхотно, защото това би вляло доста различен и свеж подход като цяло към Вселената и смятам, че това би бил огромен плюс… Колкото по жетсок „heist“, толкова по добре. Ще е различно и нестандартно. Пък и защо трябва да следваме стереотипите на оригиналната триология, след като може да излезем от нея и да я модернизираме, но не прекалено да се комерсиализира, както се казва, защото осирането ще е повече от 100% сигурно. Гледа ми се по сериозен филм във вселената , а не още от същите приклкючения и забавления. Ако искам нещо блудкаво ще си пусне някой филм от приказките на Дрисни..
      А и както бях споменавал и преди вкарването на Дарт Вейдър и на Моф Таркин във филма, би бил огромен плюс, защото тези герой могат да петърпят развитие във вселената……..

  3. Все повече си мисля, че от Дисни са пределно наясно, че всичко различно от безопасния, праволинеен и кротък „fan service“ по оригиналната трилогия е обречено на финансов, a и зрителски провал. Шибания Джордж Лукас се пробва с нещо коренно различно изглеждащо преди 20-на години и не успя да угоди на собствените си фенове, вие какво очаквахте от този филм с някакъв ентусиаст на борда? Rogue One трябва да е просто повече от същото в различно пакетче по подобие на ксерокопието от миналата година и мамин Гари трябва да го осъзнае овреме. Дойната крава трябва да се дои до кокъл и още малко след това все пак.