Ненадминатата Франсис Макдорманд е любимка на целия ни екип и не пропускаме новина за нов неин проект, който почти е гарантирано, че ще участва в разговорите около наградния сезон, защото тя в други филми не играе. Затова и бяхме много щастливи, когато през декември, след като се бяхме насладили на поредното й майсторско изпълнение в „Земя на номади”, разбрахме и за следващият филм, в който тя ще заеме главна роля.

Припомняме, че става дума за „Women Talking” – филмът, който ще бъде режисиран и написан от Сара Поли („Away from Her”, „Take This Waltz”), която ще адаптира сценария от книгата на Мириам Таус. Историята разказва за група жени, живеещи в изолирана религиозна колония, които се борят да примирят вярата си с група изнасилвания, извършени от мъжете живеещи в колонията им. Веднага става ясно, че това е типът филм, какъвто очакваме да си избере Макдорманд, а сега разбираме за впечатляващия актьорски състав, който ще я подкрепи.

cast-women-talking-20210619

Става дума за страхотна група включваща Руни Мара, Клеър Фой, Джеси Бъкли и Бен Уишоу. И четиримата са млади, но вече доста установени актьори, които въпреки някои по-високопрофилни проекти, в които са участвали, досега са ни правели най-добро впечатление в независимото кино. Руни Мара и Клеър Фой, разбира се, изпълниха ролята Лисбет Саландър в различни адаптации на поредицата за „Момичето с драконовата татуировка“, но и двете сме ги гледали и в по-впечатляващи и сложни роли. Джеси Бъкли е една от по-новите актриси, които следим изкъсо, но вече сме се убедили както в страхотния й талант, така и в умението й да си избира провокативни и изненадващи проекти, като последния, в който я гледахме – „I’m Thinking of Ending Things”. Бен Уишоу пък разбива във всяка роля от Кю до убиецът в „Парфюм“ и винаги появата му на екран е гаранция за изключително изпълнение.

Младият актьорски състав ни се струва като перфектна комбинация от талант и харизма, която да подкрепи великата Макдорманд и всички заедно да ни поднесат една сложна и предизвикателна история, която няма да ни остави безразлични.

Women Talking” е написан и режисиран от Сара Поли. В главните роли са Франсис Макдорманд, Руни Мара, Клеър Фой, Джеси Бъкли, Бен Уишоу, Джудит Айви, Шийла Макарти, Мишел Маклеод, Огъст Уинтър, Лив Макнийл и Кейт Халет.

Филмът още не е влязъл в продикция и премиерна дата за сега не е обявена, но си представяме, че ще бъде в идеалната среда на наградния сезон догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *