Заради дългото забавяне, предизвикано от пандемията, сега тепърва започваме да виждаме рекламни кадри за много филми, които първо сме обсъждали преди две или три години, което ни кара да се върнем назад в архивите и да си припомним какво все още чакаме с интерес, за което вероятно сме позабравили. Един от тези проекти определено е „The Eyes of Tammy Faye”, където Джесика Частейн и Андрю Гарфийлд ще играят двойка американски „телевангелисти“. Каква изненада преживяхме, когато видяхме тези първи кадри!

Първо припомняме, че в новият филм на Майкъл Шоуолтър, Частейн и Гарфийлд играят женената двойка Тами Фей и Джим Бакър, които построяват лукративна империя, която в последствие се разпада шумно заради всякакви задкулисни драми, основната от които е обвинение в сексуален тормоз, повдигнато срещу Джим. Това явно е сравнително известна история в САЩ, въпреки че повечето от нас за пръв път чуват тези имена, а филмът ще ги покаже в различни етапи от животите им, за да разкаже цялостния разказ на възход и падение.

През годините съответно героите ще се променят визуално, но определено дори първоначалният базов вид на Джесика Частейн в тази роля е нещото, което ни шокира и удивлява – тя е практически неразпознаваема в ролята, заради грима и протезите, които са използвани, за да я накарат да заприлича на някой, който има съвсем различно лице от нея самата.

Вижте първите кадри сега:

the-eyes-of-tammy-faye-6-20210605 the-eyes-of-tammy-faye-5-20210605 the-eyes-of-tammy-faye-3-20210605 the-eyes-of-tammy-faye-2-20210605

Моментално се вижда, че именно гримът ще бъде водещата тема, когато се говори за „The Eyes of Tammy Faye”, вероятно дори до наградния сезон, което е напълно оправдано. Все пак обаче най-вече ще чакаме да видим как е разказана историята на самите хора, какъв е цялостния тон и отношението към героите и събитията. Един от най-интересните аспекти на сюжета е това, че тази история вече веднъж се е развила пред широката публика и показността й е имала огромно влияние върху масовото възприятие за Тами Фей и Джим Бакър. Като тематика това е твърде интересно за разглеждане, напомня ни например на „American Crime Story: The People vs OJ Simpson” – там самият процес беше само половината история, разбирането, общественото мнение и отвзукът в медията бяха другата половина.

The Eyes of Tammy Faye” е режисиран от Майкъл Шоуолтър („The Big Sick”, “Wet Hot American Summer”) по сценарий на Ейб Силвия.

Премиерата е насрочена за 17 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *