Макар вече да сме били свидетели на тези кадри, ще си позволим изблик на фен-ски ентусиазъм и ще представим отново на вниманието ви изпълнения с напрежение и сериозен емоционален заряд трейлър на „Annette“. Напомняме, че с филма на Леос Каракс ще бъде открит 74-ия филмов фестивал в Кан и ще рискуваме с едно дръзко предсказание – както се оказа, че „Човекът, който уби Дон Кихот“ на Тери Гилиъм можеше да бъде „спасен“ от десетилетната му прокоба да не бъде направен, и това стана благодарение на участието на Адам Драйвър, така няма да се учудим, ако мистър Каракс се прибере у дома със Златната палма на Кан. Не че историята не е интригуваща или реализацията ѝ – впечатляваща – просто имаме усещането, че именно първичната, сурова енергия на Драйвър ще се окаже най-важният елемент, водещ в оценките на журито.

Напомняме, че в основата е оригинална история, дело на музикантите от „Sparks“ – Рон и Ръсел Маел, които създават и всички песни за мюзикъла „Annette“. Това е първата англоезична творба на Леос Каракс, който е имал шанса да привлече на своя страна и великолепната Марион Котияр, а ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Лос Анджелис в нашето съвремие. Хенри (Адам Драйвър) е стенд-ъп комик с жестоко чувство за хумор, който се влюбва в Ан (Марион Котияр) – световно известна оперна дива. Принудени да живеят в светлината на прожекторите, те са страстна и истинска звездна двойка. С раждането на първото им дете Анет, тайнствено малко момиченце с изключителна съдба, животът им се преобръща с главата надолу… Един филм на изключителния режисьор Леос Каракс („Holy Motors“), по историята и с музиката на Рон & Ръсел Маел от Sparks, този оригинален мюзикъл е пътешествие в света на любовта, страстта и славата.

Признаваме, че гледката на подскачащия по сцената Драйвър е уникална – връщахме този момент няколко пъти. Подозираме, че театралността, която откриваме в някои от кадрите, е тенденциозно търсена, но пък взаимодействието между влюбените герои на Драйвър и Котияр е впечатляващо! Работата по този мюзикъл започва още през 2013 година, когато братята от Sparks срещат Каракс в Кан и са в процес на подготовка на поредния си албум „Annette“. Трите основни персонажа в него постепенно се сдобиват и с кинообрази. Ето какво споделя Каракс:

Аз открих Sparks, когато бях на 14 – откраднах копие на „Propaganda“ от един „ъндърграунд“ магазин, който се намираше на La Défense, защото много ми хареса корицата. Малко след това успях да ги видя на живо в зала „Olympia“ в Париж. „Propaganda “ и следващия им албум „Indiscreet“ са неизменна част от живота ми оттогава.

Любопитен факт е, че първият студиен албум на групата излиза точно преди 50 години – през 1971. Двамата братя са над 70-те, а документалният филм на Едгар Райт „The Sparks Brothers“ имаше своята премиера преди няколко месеца на фестивала Сънданс. Следващата им творба ще открие Кан – какво може да е по-вълнуващо от тази чест?!

Началото на най-престижния фестивал в света през 2021 година е на 6 юли. Amazon Studios ще пуснат „Annette“ в киноразпространение на 6 август, а по премиерата му по Amazon Prime Video е на 20 август 2021.

annette_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *