Киновселената на Marvel тази година ще се завърне с пълна сила с цели 4 нови заглавия и тъй като за „Черната вдовица“, която ще гледаме след броени дни, вече просто няма как да гледаме повече трейлъри, Кевин Файги и компания започват да ни обработват за следващия герой на опашката след Наташа – Шан-чи.

След първата реклама, която видяхме, имахме някои сериозни въпросителни за „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ („Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”), тъй като ни се стори, че трейлърът – а съответно и самият филм, са се нагърбили с прекалено много едновременно и няма как да разкажат пълноценно всяка една от сюжетните нишки, с които са се захванали. В това отношение вторият трейлър, който можете да видите по-долу, ни харесва доста повече. Много по-стегнат е и се фокусира върху едно нещо, което изглежда, че ще бъде най-главната тематична нишка във филма – борбата на титулярния герой да се примири с наследството си и с това, че баща му е криминален бос и по всяка вероятност истинският Мандарин.

Припомняме, че „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ („Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”) ще разкаже за Шан-чи, който от дете е подготвян и трениран от баща си един ден да заеме неговото място на чело на криминалната организация Десетте пръстена. Той обаче решава да избяга и живее десет години тих и нормален живот, докато един ден отново не е привлечен в мрежата на Десетте пръстена и баща си Уену. Според режисьорът Дестин Даниел Кретън, големият проблем на Шан-чи в живота е, че той не знае всъщност кой е. Той трябва да се научи да приема всяка част от себе си. Ако не си позволи да погледне всеки аспект – добрите, лошите, светлите и тъмните, и да разполага с всеки един от тях, той няма да успее да достигне пълният си потенциал.

Определено сме доста по-доволни от този трейлър, в сравнение с предишния. Кара ни да се успокоим, че Marvel все пак знаят кое ще бъде интересното за изследване в този герой. Също така вече виждаме мистичните елементи, които ще се добавят към бойните хореографии и визуално също сме впечатлени. Въпреки че отново има финална шеговита кода, тук тя не изпъква толкова зле, колкото беше в първия трейлър.

Освен това няма как да не споменем появата за части от секундата на Abomination, за когото знаехме, че ще се завърне в „She-Hulk” и ролята отново ще бъде поета от Тим Рот.  Явно обаче завръщането е изтеглено за че „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“, което само може да развълнува феновете допълнително. Единственото ни притеснение е, че подозираме, че единия кадър в този трейлър вече ни показа финалната битка, която отново ще се стече до светлинни лъчове, както си им е на Marvel редовната традиция, но все пак може и да грешим, така че ще изберем да се фокусираме тук върху позитивите.

Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“е режисиран от Дестин Даниел Кретън („Just Mercy”). В главните роли са Симу Лу, Акуафина, Тони Люн, Фала Чен, Менен Жан, Флориан Мунтеану, Рони Чен и Мишел Йео.

Премиерата е насрочена за 3 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

26 Comments

  1. Масово отписват филмите на Марвъл и после се редят на опашки на премиерата. После пак мрънкат и след това пак ходят да ги гледат. Цикълът ще се повтаря още дълги години…

  2. Смяташе се, че първият провал ще бъде с Ант-мен, но си беше приличен. А вече ще има и 3 част

 1. Fing Fang Foom …. Abomination … The Mandarin … какво повече да иска човек? Там сме! 😀

 2. Аве, знам ли?! Май първият провал ще бъде Черната вдовица! Провал в боксофиса! При това според проекция на Дисни филмът ще загуби няколкостотин милиона долара!
  А за Шанг-чи е твърде рано да се правят проекции! Както казва един известен ютубър- „Филмите на Дисни/Марвел са О.К. като качество. Нито са много добри, нито са много лоши“. И поддържат еднакво „качество“! Ха-ха! Та очаквам филмът да е OK, обаче не е ясно как ще се представи в боксофиса, особено с тази негова премиерна дата! Май и този филм ще бъде жертван! Обаче Дисни и Марвел ще се надяват „Вечните“ да спечели поне един Оскар, може и за спец. ефекти да е! Ха-ха!

  1. Със сигурност няма да изкара тези пари, които изкарваха преди. Въпросът е, да не е на загуба, но ще се подсигурят сигурно и на Дисни + платформата 🙂

  2. Ще видим! Проекцията за Черната вдовица е да изкара по-малко пари от световния боксофис, отколкото е изкарал The Incredible Hulk(2008)! Което ще е катастрофа! А Дисни + с тези 30 долара за 48 часов наем на филма едва ли ще допринесе кой знае колко!

  3. Мозъкът ти е проекция, Драго. Ха-ха!

  4. Някой май се засегна на мозъчно ниво! Споко, де, не се напъвай, за да не ти избяга нЕкой клъстер! Ха-ха!

   ПП Няма да е зле да научиш думичката „проекция“! Все пак сигурно си пълнолетен вече, за да се излагаш по този начин.
   И в допълнение един линк за Черната вдовица https://boundingintocomics.com/2021/06/24/black-widow-box-office-projections-look-really-bad/

  5. Муа-ха-ха-ха! Тъпанар обижда ли на тъпанар?! Само питам и отговор не искам! Ха-ха-ха!

  6. Драгич, как ти се струват 160 милиона за първи уикенд?! Или 220 ако броим приходите от Дисни+? Най-добър бокс офис уикенд от началото на пандемията. Айде скрий се откъде изпълзя и стига писа глупости…

  7. Много бързаш, X-Force, и не четеш! По-надолу съм обяснил, че Черната вдовица ще има добър премиерен уикенд, но в крайна сметка ще се изложи в бокс офиса! Защото му трябват между 750-800 милиона, само за да е на нулата!! Бюджетът на филма е над 200 милиона, като добавиш и маркетинга на няколко пъти заради отлагането на премиерата, се получават около 550 милиона! Отново заради отлагането, при това няколко пъти – в Холивуд смятат, че за всеки ден отлагане на премиерата на готов филм струва по 1 милион! Как са го изчислили не е ясно?! Но да речем, че преувеличават и всеки ден струва по 500 хил., а не по милион! В допълнение, приходите на един филм не са печалба! А печалбата се получава като се извадят сумите, които отиват при кината! Дисни са най-агресивни от всички студиа при преговорите с кината! За филмите на Дисни кината прибират 35-40% от приходите! Та…В крайна сметка Черната вдовица е флоп, при това голям! Защото ще загуби стотици милиони! Ха-ха!

 3. Не виждам никаква драма в това черната вдовица да изкара по-малко. На нея колко пъти и отлагаха премиерата, съвсем нормално е и от тази гледна точка и от гледна точка на това, че принципно по-малко ходят на кино и заради ограниченията и заради страха от ковида. Всички филми ще са далеч под нивото на предковид резултатите в боксофиса.

  1. Не съм сигурен, че пандемията ще е оправдание за евентуален провал на Черната Вдовица! F9 въпреки, че не е добре приет от критиците, че даже и от голяма част от публиката, вече направи 400 млн. долара от световния боксофис, като вероятно ще надмине H&S в световния боксофис! На BW прогнозата е за доста добър премиерен уикенд в Щатите, но явно очакват филмът да няма големи „крака“, даже очакват да са доста малки! Ха-ха!
   Изглежда очакват този филм на Марвел да не е особено OK, даже да е по-малко „OK“ от F9!

   ПП Не ме разбирай погрешно- Скарлет ми беше любимка, всъщност все още е, но…

 4. Първите реакции от предварителните прожекции са чудесни! „Най-добрият солов филм от Първата Фаза насам“, „най-големите изненади са скрити от трейлърите“….

  Alright, alright, alright 🙂

  1. Първите реакции на Отрядът самоубийци не бяха само чудесни, а бяха възторжени! И все още филмът е много високо оценен от критиката, но това не го прави по-малък провал в бокс офиса!
   В допълнение от септември влизат в сила ограничения за неваксинираните, като става въпрос за Ню Йорк и Лос Анджелис! За да отидеш на кино в тези градове ще трябва или да си ваксиниран, или да имаш тест, че не си заразен!
   Което неминуемо ще се отрази на бокс офиса! А в по-горе споменатите градове има най-много хора от цялата страна, които редовно ходят на кино!

  2. Всички разбраха, че оценяш филмите по това колко пари правят – няма нужда да се излагаш повече 😀

  3. Муа-ха-ха-ха! Аз не оценявам филмите по това колко пари правят! Това се прави от студиата, които правят филмите! Не ги интересува особено колко даден филм е добре приет от критиката и зрителите, повече ги интересува колко пари прави даден филм, защото в крайна сметка за тях е най-вече бизнес!
   Та кой се излага?! Или си наивен като малко дете, или си глупав! Аз залагам на второто! Ха-ха!

  4. Като допълнение ще ти дам пример от ДиСи, защото ако ти дам пример от Марвел няма да ми повярваш! Ха-ха!
   Да вземем за пример Шазам, този филм беше много добре приет от критиката и зрителите! Не направи чак толкова пари в бокс офиса, но все пак успя да направи малка печалба заради доста по-малкия си бюджет от 90 млн.
   Затова ще гледаме продължение на филма през 2022 година!
   Първия отряд самоубийци от 2016 година беше зле приет от критиката, но не толкова зле от зрителите! Въпреки това беше успешен в бокс офиса! Затова видяхме продължение на филма(защото Отрядът самоубийци 2021 за мен, както и за много други хора, е продължение)! Но след като е бокс офис провал едва ли ще видим негово продължение!
   WW 2017 беше абсолютен успех, но WW 1984 e разочарование(меко казано)! И въпреки че WB са обявили вече, че ще има продължение на филма, то едва ли ще бъде режисирано от Пати Дженкинс! А и все пак WW e много голямо IP(Intellectual property), за да няма продължение!
   Докато Шан-Чи, ако се окаже бокс офис провал, ще бъде голям удар за Дисни/Марвел, защото това им е първият филм от 4-тата фаза(Черната вдовица не го броят нито фенове, нито студиото, за филм от 4-тата фаза)! И може да доведе до ефекта на доминото!

  5. Пак изписа една каруца глупости, без никакво съдържание. Питам те и отговор не чакам: Какво общо има финансовия успех на филма с неговото качество????? Боли ме дали ще има продължения и как щяло да се отрази на бъдещите проекти. Важното е дали самият филм е качествен или не. Ясно е, че покрай Ковид всички филми страдат финансово и са на минус. Никой не взима тези цифри под такова внимание и ако мислиш, че финансовия провал на 1-2 филма ще спре корпоративната машина от това да прави продължения – яко си заблуден. Ти си си де, ама все тая… 😀

  6. Стига, ве, чак да си толкова зле, та даже и не си разбрал какво съм написал?! Ха…Ха…ха!(това е смехът на Жокера, ама не от първия отряд самоубийци)!
   Добре, айде ще обясня като за малко дете!
   Корпоративната машина прави ребути, сикуъли, прикуъли и т.н. екуъли, но само на успешни(най-вече финансово) филми! Иначе не ги прави!
   А в случая с Шан-чи, ще е голям проблем, ако филмът е финансов провал, защото е явно, че искат да използват героя и по-натам! Понеже всичко в Марвел е навързано като свински черва! Ха-ха!
   И ще трябва да променят плановете си, ако се получи фал в бокс офиса! А и е възможно да намалее доверието на зрителите за следващите Марвел филми!
   Да, всички филми търпят загуби заради ковида, но не всички филми избухват(негативно) в бокс офиса!
   Тази година финансово успешни са Годзила срещу Конг, A Quiet Place 2, даже F9, защото вече е изкарал близо 700 млн. от световния бокс офис!

  7. Продължавай да живееш в заблуда – така си по-забавен 😀