Миналата седмица „Нито звук 2” стартира разпространението си в кината с боксофис резултати, които щяха да са повече от прилични, дори и в сравнение с времената, когато светът не беше в пандемия. Естествено, отново се заговори за трети филм от поредицата – режисьорът Джон Кразински обяви, че има идея как да продължи историята на семейство Абът, но сега се оказва, че преди „Нито звук 3“ ще видим друг, самостоятелен филм от същата вселена.

Дам, сигурни сме, че доста хора въртят очи пред поредния, продиктуван единствено от желанието за още печалби опит за изграждане на споделена вселена, експлоатирайки идея, която не е кой знае колко оригинална „in the first place”. Ние също сме сред тези хора, като за нас единственото положително нещо в тази новина е, че начело на филма се очаква да застане любимецът ни Джеф Никълс („Take Shelter”, „Mud”, „Midnight Special“).

Forbes съобщават, че Джеф Никълс ще режисира и ще напише сценария на новия spin-off, чиято премиерна дата вече е фиксирана – 31 март 2023 година, а Джон Кразински най-вероятно ще се включи в ролята на продуцент. За сюжета не се знае абсолютно нищо, освен че ще става дума за герои, които не сме виждали до момента и които се борят за оцеляване по време на нашествието на ориентиращите се по звука извънземни, които видяхме в „Нито звук“ и продължението им.

Тук можехме да сложим малко цитати от Кразински за идеите му за продължения или за този свят, който той е създал и в който могат „да се разкажат десетки интересни истории“, но няма да го направим, защото се подразнихме и защото са абсолютно празни приказки. При все някои качества, които има „Нито звук 2”, филмът е тотално излишен и на този етап не можем да си представим следващи продължения или spin-off-и да могат да предложат нещо много по-различно – най-много да се повтори ситуацията с „Cloverfield“ вселената.

Да, присъствието на Джеф Никълс е обнадеждаващо за spin-off-а и сме сигурни, че той ще направи приличен филм, но защо? В пъти по-добре ще е, ако Никълс се беше ангажирал с някакъв оригинален фантастичен проект като „Midnight Special“, но явно той има желание да работи по свят, който не е създал сам, като довод в тази посока е и интересът му към римейка на „Alien Nation”.

Но както и да е, ще проследим развитието на проекта и всичко, което се случва във вселената на „Нито звук“, защото знаем, че филмите имат много фенове (дори и в нашите редици). Ще продължаваме да се ослушваме за новини и за „Yankee Comandante“. Дано само сега той не остане на заден план, че…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Изненадващо решение. Spin-off на този етап е ненужен. Ако направят нещо по-добро от оригинала съм съгласен, но едва ли 🙂

  2. Как може да знаем (да предвидим, предпоставим или направо заподозрем) какво ще направи Джеф Никълс ?
    ‘Midnight Special’ бе много повече за един баща и неговия син, отколкото каквото и да било друго някакво нещо…

    Ето едно хлапе (от един филм в един музей за съвременно изкуство, който гледахме днес) което едва на 10-11 години говори сякаш знае повече за това какво МОЖЕ да бъде един филм, а не какво НЕ може (или НЕ трябва) да бъде:

    https://www.youtube.com/watch?v=DIWUWdA4MXE