Филмите по действителни случаи обикновено разказват или за необикновени хора, или за необикновени постижения. Следващият проект, който наскоро беше обявен и който ни грабна вниманието, е именно от втората категория – напълно обикновени хора, които постигат нещо страхотно.

Историята на филма, озаглавен „Jerry and Marge Go Large”, разказва за пенсионирана двойка, която живее в едно от онези идилични американски градчета, които имат по една закусвалня, два магазина и библиотека – типичната „Американа“, където всеки се познава и всеки е по-обикновен от предишния. Възрастната двойка, титулярните Джери и Мардж са се преместили в градчето след цял живот нископрофилни и нископлатени работи, но по време на историята въртят един  от двата магазина в града и се справят добре. Джери е страшно зарибен по пъзели и ребуси, постоянно решава всякакви главоблъсканици и един ден забелязва, че в местните лотарийни билети се крие последователност, която позволява на двамата да разбият кода и да спечелят 27 млн. долара, които влагат в градчето си и му вдъхват нов живот.

Сюжетът звучи страшно чаровен и като нещо, което ще ни донесе удоволствие да гледаме и герои, с които ще се радваме да се запознаем. Още повече пък, когато разбираме, че в главните роли са наети двама безупречни ветерани на професията – Брайън Кранстън и Анет Бенинг. Не просто харесваме и двамата безумно и така или иначе не се съмняваме, че биха сразили всяка роля, но освен това и двамата имат именно тази добродушна енергия и чар, която лесно би ни накарала да им повярваме като застаряваща двойка, която постига нещо страхотно и после само прави добрини с печалбата си.

Jerry and Marge Go Large” ще бъде режисиран от Дейвид Франкъл, който е общо взето непостоянен в качеството на филмите си (“The Devil Wears Prada”, “Collateral Beauty”), но добрите му постижения си струват достатъчно, че да не се притесняваме. Сценарият е написан от Брад Коупланд („Развитие в застой”) и е базиран на статията на Джейсън Фагоун.

Премиерна дата за сега не е обявена, снимките се очаква да започнат следващия месец.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *