Съревнованието между феновете на Marvel и DC Comics от край време е нестихващо, ожесточено и също толкова легендарно, колкото битките между култовите супергерои и злодеи на двете компании. В света на комиксите доминиращата страна остава оспорвана, но в киното Marvel несъмнено имат преднина. Като цяло продукциите на DC (било то филмите или ТВ сериалите) далеч нямат нито финансовия успех, нито пък въздействието върху публиката, което филмите на Marvel притежават. Колкото до многобройните им опити за създаването на вселена, достойна за конкуренция на тази на Marvel, винаги изникват всевъзможни препятствия, които възпират екранизациите на DC да достигнат пълния си потенциал. Има, разбира се, няколко изключения (извън трилогията „Черният рицар“ на Кристофър Нолан), които от време на време възвръщат надеждата ни и именно и затова вниманието ни беше привлечено от предстоящия сериал на Netflix „Sweet Tooth”. Той е адаптация по от един от най-ексцентричните комикси на DC и е продуциран не от кого да е, а от самия Железен човек Робърт Дауни Джуниър.

Sweet Tooth” ни пренася няколко години след полуапокалиптично събитие, което оставя земята в руини като същевременно поставя началото на хибридно население. Историята проследява приключенията на именно подобен хибрид получовек полуеленче Гас, който след запознанството си със самотен странник се впуска из опасния и непредвидим свят в търсене на смисъла на дома.

sweet-tooth-1-20210504

Джим Микъл е един от режисьорите и шоурънърите на продукцията, която се състои от 8 едночасови епизоди. Неговото име стои зад успешния сериал „Hap and Leonard”, както и трилърите „In the Shadow of the Moon“ и „Cold in July“. Въпреки че няма толкова опит с продукциите със семейна тематика Микъл споделя за новия му подход и какво точно го е привлякло в „Sweet Tooth”:

Искахме да направим шоу, което предлага бягство и приключения, където природата възвръща света и в много отношения се чувства като приказка. „Sweet Tooth” е нов вид утопична история, много е пищна и обнадеждаваща. Искаме хората да идват в този свят, където има красота, надежда и приключения. Това е грабваща история – мятаме се на влакове, изкачваме планински върхове, тичаме през гори. Това е шоу за това какво създава едно семейство, какво всъщност означава домът и защо е важно да запазим вяра в човечеството.

sweet-tooth-2-20210504

Бет Шварц, вече имаща опит с DC сериалите като „Стрелата“ и „Легендите на утрешния ден“, е другият сценарист и шоурънър. Тя добавя, че идеята за сериала изобщо не е от скоро:

„Поредицата „Sweet Tooth“ е в процес на реализиране още от 2016 г., а комиксите съществуват дори и от преди това, но мисля, че всички ще се разпознаят в шоуто и историята му дори повече отколкото предполагахме, когато започнахме да работим по него. Когато гледате „Sweet Tooth“, ще се почувствате обнадеждени за бъдещето.“

Тук може да видите и тийзър трейлъра:

Sweet Tooth” има типичната за DC продукциите мрачност както визуално, така и в сюжетната линия, но още от краткия тийзър се прокрадва тази непринуденост, спомената от шоурънърите. Няма съмнение, че тук се гони по-различна аудитория от обикновено. Също така от огромно значение са и имената, свързани с проекта. Каква по-добра реклама от един хипотетичен crossover между двата комикс съперника, а именно фактът, че Робърт Дауни Джуниър, известен още като Тони Старк или Железният човек, и жена му Сюзън Дауни са изпълнителни продуценти на сериала.

Sweet Tooth” определено е отговорът на DC към намерението на Marvel да разшири вселената си чрез сериали, поставящи на преден план не толкова популярните им герои. В началото на годината видяхме колко успех пожъна нестандартният сериал „WandaVision”, така че сериал за DC герой, който има рога вместо пелерина, може да звучи налудничево, но е риск, който си струва да бъде поет и гледан.

В ролите ще видим Крисчън Конвъри, Нонсо Азони, Адил Актар, Ализа Велани, Джош Бролин и др.

Премиерата на „Sweet Tooth” е на 4 юни по Netflix.

sweet-tooth-3-20210504

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *