Мина повече от година от последния път, в който имахме някакви новини за продължението на неописуемия „Венъм“ – тогава бяхме ужасно развеселени да научим, че заглавието на втория филм за странната връзка между Еди Брок и паразита му ще се казва „Венъм 2: Време е за Карнидж“ („Venom: Let There Be Carnage”). Сега вече имаме и първи трейлър.

Напълно сме наясно, че „Венъм“ е много спорна тема сред киноманите, феновете на комикси, включително и в екипа ни. Някои от нас го намират за пълна помия, докато други – за впечатляващо забавна тъпанарщина, по-средата на която сияе маниакалната роля на любимеца ни Том Харди. И за добро или за лошо, по всичко личи, че вторият филм ще е още повече от същото.

Във „Венъм 2: Време е за Карнидж“ Еди и Венъм си живеят заедно в хаотична симбиоза и веднага се вижда, че те са намерили някаква (колкото е възможна за тях) хармония – установени са правила, че хора няма да бъдат ядени, двамата правят закуска и ходят да пазаруват заедно. Но както знаем от сцената след кредитите на първия филм, в ситуацията се появява заплахата на Клейтъс Касиди. Уди Харелсън вече е без безумната си клоунска перука, реди завоалирани заплахи и явно иска да разговаря само с Еди. Междувременно виждаме и кратки представяния на завръщащата се Мишел Уилиямс, както и новите допълнения – полицаят на Стивън Греъм и Наоми Харис в ролята на Шрийк.

Предлагаме да видите първо самия трейлър, а после и коментара на режисьора, майстора на motion capture технологията Анди Съркис.

Не сме изненадани от привидната липса на промени в подхода на Sony към тази мъничка част от комиксовата вселена – „Венъм“ беше общо взето зле приет от критиците, но пък направи повече от впечатляващо количество пари, така че естествено, че ще решат да правят още от същото. Ние самите се надяваме всъщност дори и малкото сериозни части от първия филм да бъдат отрязани и да имаме възможност да гледаме нещо наистина откачено, което не се опитва да се прави на нещо, което не е – стига с това яхване на оградата, дано са се хвърлили решително в шегичките и взаимоотношенията между Еди и симбиота. Карнидж изглежда малко по-добре от визията на симбиотите в първия филм, което вероятно се дължи на оператора Робърт Ричардсън и експертизата на Съркис с визуалните ефекти, но предстои да видим как ще седи, когато е на екран за повече от половин секунда.

venom-2-poster

Венъм 2: Време е за Карнидж“ („Venom: Let There Be Carnage”) е режисиран от Анди Съркис, написан от автораката на първия филм Кели Марсел. В главните роли са Том Харди, Уди Харелсън, Мишел Уилиямс, Наоми Харис, Стивън Греъм и Рийд Скот.

Премиерната дата отново беше променена и в момента е заложена за 24 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. Въпреки, че постоянно тръбят, че Спайдърмен няма място /за сега/ в тази вселена, момента на 1:30 мин, в който Уди смазва паяка, си е някакъв иистър ег.
  Иначе за филма, бях го забравил, че се чака, но и аз се надявам на още от същото.

  1. Първите 20 секунди на трейлъра обаче къртят отвсякъде. По забавна кадри в комедия не съм гледал последните 15 години…

 2. да, със сандвича в началото беше готино, но от там нататък положението хич не ми изглеждаше розово. Много ме дразни как примерно излиза пипало от Еди Брок, през дрехите му, без да ги къса. Не мисля, че симбиота съставя и дрехите му, че да го направят така. Той е част от тялото му, както Хълк. Дрехите са в/у него, следователно ако излезе пипало, трябва да остави дупка в якето му. Може би издребнявам, но такива неща ме дразнят!

  1. Не е така. в оригиналните комиски, когато Спайдърмен води Венъм от космоса. Реално той му е костюма и дрехите, не е част от тялото му, а по скоро го покрива.

  2. е, щом е така значи моя грешка, въпреки, че пак ме дразни 😀

 3. То че ще е корпоративна диария е ясно, но поне да е кадърно сглобена и обработена такава, барем стане читав гилти плежър, който да не ти боде очител. Първия беше рязан и снаждан едно-към-гьотере, все едно бяха дали лентата на деца 2 клас в час по трудово. Дано дадат достатъчно свобода на Съркис поне да го глоби като хората.