Не сме много сигурни дали да се радваме или да плачем от новината, която ще прочетете в следващите редове. Добре познатият на мнозина създател на хитови сериали като „Фарго” и „ЛегионНоа Хоули се е заел да разработи един и във вселената на обичания „Пришълецът” за FX и Hulu.

Тази новина има няколко годишна история след като още през 2019 година Хоули се е опитал неуспешно да продаде идеята на шефовете във Fox. За негово щастие сделката с Disney се финализира, идва пандемията и повечето големи компании започнаха да се насочват много усилено към създаване на съдържание за своите стрийминг услуги. Едно познато име като „Пришълецът” е повече от сигурен притегател за зрители от всички краища на света.

Стигаме до 2021 година и плановете на Ноа Хоули се превръщат в реалност. Новият сериал ще се развива в недалечното бъдеще и ще бъде ситуиран на земята. За първи път, ако не броим „Пришълецът срещу Хищникът” филмите, „Пришълецът” ще бъде приземен на нашата планета.

Ето какво споделя шефът на FX Джон Ландграф:

Във FX работим усилено, за да представим на зрителите първия сериал по един най-великите научнофантастични филми на ужасите „Пришълецът”. Новият сериал ще бъде оглавен от Ноа Хоули, който публиката познава от „Фарго” и „Легион”. Той ще бъде и изпълнителен продуцент. В момента сме в напреднали преговори с Ридли Скот, който също ще се включи като изпълнителен продуцент. Това ще е първата история от вселената на „Пришълецът”, която ще се развива на Земята. Ще комбинираме безкрайния ужас на първия филм с безспирния екшън на втория. Ще бъде страшно и вълнуващо пътешествие.

Припомняме ви, че „Пришълецът” започна през 1979 година с първия филм, режисиран от Ридли Скот и вече има заснети шест филма. Последните два, „Прометей” и „Пришълецът: Завет“, отново дело на Скот, са предистория на франчайза. Предстои да разберем какво са ни подготвили FX и Ноа Хоули. Ще се постараем да ви държим в течение.

alien-hulu

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

 1. Повръщ! Повръщ! 😀 …Прехвърлянето на Пришълеца на Земята е (възможно) най-елементарното (да не кажа-малоумно) решение. което можеха да изберат.

  И ще го повторя за пореден, 329-и, път- трябваше да оставят Ридлито да си завърши предисторията както си беше наумил( това, че в тоя предстоящ сериал Скот ще бъде изпълнителен продуцент не го броя, щото просто не виждам как ще успее да „извърти“ историята в посоката, която беше започнал с „Прометей“ и „Завет“) и след това да оставят Ксеноморфа (както и Терминатора, Хищника и т.н.) да почиват в мир 🙂 ! За вечни времена!

  1. Извинявай, но Ридли с тези сценаристи направи два много тъпи филма, които не могат да се опрат на първите две части от франчайза. Идеята им беше грандиозна, но с хора като Линделоф нещата няма как да се получат добре. Освен това, явно проблемът е и в Скот, щом не може да осъзнае колко слаби бяха сценариите и все пак реши да ги заснеме.

  2. Разбира се. И за мен първите две части са може би най-силните в поредицата. Мисълта ми беше, че (без да защитавам „Прометей“ и „Завет“- и в двата има доста недомислици, слаби моменти и далеч не са някакви кино-шедьоври) без значение „силни“ или „слаби“, просто трябваше да видим цялата осъществена идея на Скот както беше планирана да ни отведе до началото и да затвори кръга. Пък, знае ли се, можеше и замислената предистория на Ридли да бъдеше завършена подобаващо и сега да водим съвсем различен разговор 🙂 …

   П.П. Съглсен за Линделоф. Откакто опропасти един от любимите ми сериали („LOST“) не вярвам, че има потенциала да напише една истински добра история, която да си заслужава да бъде заснета ( и съответно- гледана).

 2. След последните фалити на Скот, тоя франчайз е кенеф до доказване на противното.

 3. Спрях да чета на “действието ще се развива на Земята”. Хард пас!

  1. Мдам. Има вече изтекъл сценарий. Дейстивето ще се развива в САЩ, където след бунтове, правителството най-сетне е одобрило и финансирало програма за интеграция на пришълците. ALM движението е толкова бурно, че издейства квоти за пришълците във всички категории на оскарите + специална такава за най-добро разбиване на гръден кош. Грандиозният финал идва след величествената победа на ALM за заличаване на всички по-стари филми, понеже представят пришълците в лоша светлина.

  2. 😀 … и единия от Пришълците задължително трябва да е гей (или поне- бисекшуъл с жълт/мургав цвят на кожата 😀 (или каквото имат там Пришълците вместо кожа-онова, лъскавото, дето ги покрива))…

  1. Стига си се хвалил, всички знаем че си такъв….

 4. Noah Hawley не е много убедителен последно време, но и не разочарова достатъчно, че да не се чака и гледа това.