Предишният път, когато говорихме за следващия филм на Йоргос Лантимос, обещахме, че ще следим всякакви новини около проекта и сега спазваме това обещание с обявяването на новото страхотно попълнение към актьорския екип. Така или иначе задължително гледаме всеки нов филм на Лантимос, но със звездния актьорски състав, който той събира в „Poor Things”, в още по-голяма степен чакаме с притаен дъх премиерната дата, когато и да е тя.

Припомняме, че „Poor Things” е екранизация на едноименния роман на един от най-добрите шотландски новелисти Алистър Грей, в който се разказва постмодерна, сатирична версия на историята за доктор Франкенщайн и неговото чудовище. Тук докторът намира мъртвата Виктория, която се е удавила, за да избяга от съпруга си, взима тялото й, заменя мозъка й с този на ембриона, с който е била бременна и я връща обратно към живота с мозъка на бебето. След това има история с годеник, който бива дрогиран, избягване към Глазгоу със съмнителен адвокат и завръщането на тормозещия първи съпруг. Звучи диво, нали!? Идеите в тази история без съмнение ще са много, интересни за проследяване и развиване и точно в стила на невероятно черното и странно чувство за хумор на Лантимос.

Вече знаем, че Ема Стоун ще изиграе главната роля на творението Бела, а Уилям Дефо все още е с непотвърдена роля, но лесно си го представяме като докторът. Сега с голямо удоволствие научаваме, че любимецът ни Марк Ръфало също се присъединява към „Poor Things”, вероятно в ролята на един от многото обожатели на Бела.

За нас Ръфало е страхотен актьор с неоспорим талант. Неговата отдаденост към развиването на истински, многопластови персонажи се вижда във всяка една роля, която подхване, без значение от жанра – гледали сме го и в трилъри, и в супергеройски филми, и в романтични комедии, и всичко по средата – Ръфало е винаги впечатляващ, дори всичко около него да не е много добро, той се откроява, а когато материалът е на високо ниво само се издига още повече, заради присъствието му. Нямаме никакво съмнение, че без проблеми ще се впише в странния, леко плашещ и едновременно забавен свят на Лантимос.

Poor Things” ще бъде със режисиран от Йоргос Лантимос, а адаптираният сценарий е дело на Тони Макнамара („Фаворитката“).

Очаква се продукцията да започне по-късно тази година, а премиерата да е през 2022г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *