С интерес очакваме предстоящия сериал на Disney+, в който Юън Макгрегър ще се завърне в легендарната роля на Оби-Уан Кеноби (въпреки силната ни умора що се отнася до повечето неща, свързани с „Междузвездни войни“), като една от основните причина за това е, че много харесваме Макгрегър, както по принцип, така и точно в тази роля. Разбира се, докато Оби-Уан се завърне на екран има доста време, но пък няма да ни се наложи чакаме много за да видим Макрегър в друга интересна роля.

Netflix представиха първи кадри от новия проект на един от най-успешните и неуморимите им колаборатори Райън Мърфи, чийто нов лимитиран сериал се нарича „Halston” и ще ни покаже Юън Макгрегър в титулярната роля на модния дизайнер Рой Холстън Фроуик. Познат най-вече просто като Холстън, дизайнерът достига международна слава през 70-те и 80-те години в Ню Йорк и променя модната сцена с изчистените си, минималистични дизайни, вдъхновени от урбанистичната среда на Голямата ябълка. Някои от най-известните дизайнери днес като Том Форд и Джими Чу цитират Холстън като едно от големите си вдъхновения.

Halston” ще разкаже именно за 70-те и 80-те години, когато Холстън е бил известен не само с успеха си в света на модата, но и хедонистичния си начин на живот. Холстън е направил името си в синоним за лукс, секс, статут и слава и е дефинирал ерата, в която е живял. Често той е бил сниман в легендарния клуб Studio 54 с близките си приятели Лайза Минели, Барбара Джагър и Анди Уорхол. След това обаче опит за неприятелско презвемане на компанията му го принуждава да се бори за империята, която собственоръчно е построил.

Моментално виждаме как Юън Макгрегър ще се впише перфектно в тази сложна роля. Хедонисти той знае как да играе със замах, но в същото време ще трябва да изследва борбата на дизайнера за надмощие над известния с нестабилността си моден свят, а после и за целия си бизнес. Междувременно блясъкът и красотата на най-добре облечените хора от Ню Йорк през 70те със сигурност визуално ще си струват гледането. Това се вижда и от първите официални кадри от сериала, както и рекламните полароиди, снимани в стила на Уорхол.

HALSTON (L to R) EWAN MCGREGOR as HALSTON in episode 105 of HALSTON. Cr. ATSUSHI NISHIJIMA/NETFLIX © 2021
HALSTON (L to R) EWAN MCGREGOR as HALSTON in episode 105 of HALSTON. Cr. ATSUSHI NISHIJIMA/NETFLIX © 2021

Polaroid_HALSTON_103_Unit_02046RC2_sign

photo frames isolated on white
Polaroid_HALSTON_Film_00013R_sign Polaroid_HALSTON_Film_00002R2_sign03 Polaroid_HALSTON_Film_00005R2_sign02
photo frames isolated on white
Polaroid_HALSTON_101_Unit_02339RC_sign03 halston-netflix-poster-ewan-mcgregor-ryan-murphy

Halston” е продуциран от Райън Мърфи, написан и режисиран от Даниел Минахан. Юън Макгрегър ще бъде подкрепен в поддържащи роли от Рори Кълкин като Джоел Шумахер, Ребека Даян като Елза Перети, Криста Родригез като Лайза Минели, Бил Пулман като Дейвид Махоуни, както и страхотната Вера Фармига, Джан Франко Родригез, Дейвид Питу, Съливан Джоунс и Кели Бишъп в засега необявени роли.

Сериалът ще се появи в Netflix на 14 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *